Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sklepi o organizaciji regionalnega gospodarskega foruma v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 05. maj 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Upoštevajoč evropske združevalne procese in procese globalizacije svetovnega gospodarstva,

zavedajoč se potrebe po krepitvi medsebojnega sodelovanja z namenom povečevanja gospodarske rasti in blagovne menjave med Evropsko unijo in državami, ki nameravajo vstopiti v Evropsko unijo,

poudarjajoč nujnost čim bolj učinkovite priprave gospodarstev posameznih držav pred vključevanjem v širše integracije,

želeč zagotoviti organiziran, stalen in čim hitrejši pretok relevantnih informacij, ki bi prispeval k okrepitvi vseh oblik gospodarskega sodelovanja v Evropi,

udeleženci Regionalnega gospodarskega foruma, zbrani 30. aprila 2004 v Novi Gorici, podpirajo zamisel o vsakoletnem srečanju gospodarstvenikov in politikov iz Republike Slovenije ter iz zainteresiranih držav Jugovzhodne in Vzhodne Evrope, ki bi bil namenjen bilateralni in multilateralni izmenjavi izkušenj in informacij, kar bi prispevalo k hitrejšemu razvoju nacionalnih gospodarstev ter njihovemu uspešnemu vključevanju v evropske in svetovne gospodarske tokove in povezave.

V ta namen so se udeleženci sporazumeli o naslednjem:

1. Mestna občina Nova Gorica kot pobudnica Regionalnega gospodarskega foruma ob pomoči Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije organizira 1. Regionalni gospodarski forum, ki bo potekal maja 2005 v Novi Gorici.
Glavne teme, ki bodo obravnavane na forumu, bodo:
• izmenjava izkušenj pri vključevanju v EU
• obvladovanje vplivov globalizacije na regionalna gospodarstva ter možnosti za pridobivanje finančnih sredstev za skupne mednarodne projekte, ki jih je pripravljena sofinancirati EU.

Naslove predlogov referatov s kratkimi povzetki bodo udeleženci posredovali Mestni občini Nova Gorica do 31.10.2004.


2. Udeleženci želijo, naj se na forumih predstavijo posamezne evropske regije, zato bo Mestna občina Nova Gorica kot organizator vzpostavila stik s predstavniki dežel območja severne Italije in jih povabila, da na 1. Regionalni gospodarski forum v maju 2005 pošljejo svoje predstavnike.

3. Mestna občina Nova Gorica bo ta dokument skupaj s preliminarnim vabilom za sodelovanje dostavila ministrstvom, pristojnim za gospodarske odnose ter gospodarskim združenjem v državah Jugovzhodne in Vzhodne Evrope ter Turčije, s predlogom, da se aktivno vključijo v delovanje Regionalnega gospodarskega foruma in o njem obvestijo še ostale zainteresirane subjekte v svojih državah.



V Novi Gorici, dne 30.04.2004