Cankarjeva soseska - Oblikujmo javni prostor soseske skupaj

 

V Novi Gorici načrtujemo celovito urbano prenovo Cankarjeve soseske. Prostor med stanovanjskimi bloki je naš skupen urbani življenjski prostor. Prenovili in posodobili ga bomo ter prilagodili novim potrebam vseh generacij za druženje, igro in rekreacijo. Prenova, ki jo načrtujemo, se ne osredotoča le na prostor. Celovita urbana prenova vključuje tudi skupnost ljudi, ki v tem prostoru živijo, ga sooblikujejo, uporabljajo in so v njem aktivni. 

Prenovljena podzemna infrastruktura, nove klopi in urejene poti so potrebne in dobrodošle, a prostora ne oživijo. Javni prostor zares živi z ljudmi, ki v njem živimo in delujemo – v okviru svojih trenutnih možnostih, želja in zanimanj. Z nami vsemi. 

Kje živite in delujete vi? Kateri prostor je vaš prostor?

PRENOVIMO IN OŽIVIMO CANKARJEVO SOSESKO SKUPAJ!

 

NOVICE

Brošura Prenova Cankarjeve soseske

18.10.2018
Izdali smo brošuro "Cankarjeva soseska - Oživimo jo skupaj!", v kateri je nadrobno predstavljena celovita urbana prenova soseske, ki bo potekala v letih od 2019 do 2023.

Predlogi stanovalcev Cankarjeve soseske

10.10.2018
Zavedamo se, da dobre rešitve lahko oblikujemo le skupaj s stanovalci, ki prostor uporabljajo.

Pobuda Pešbus za varno in zabavno pot v šolo (VIDEO)

31.08.2018
Mestna občina Nova Gorica letos že četrtič zapored organizira »Pešbus«, pri čemer gre za organizirano spremljanje otrok v šolo po stalnem urniku in vnaprej začrtanih poteh. Akcija bo potekala od 17. 9. do 19. 10. v sodelovanju z vsemi mestnimi šolami – OŠ Frana Erjavca, OŠ Solkan, OŠ Milojke Štrukelj s podružnično šolo Ledine.

Iščemo prostovoljce za akcijo Pešbus v Novi Gorici

27.08.2018
Z novim šolskim letom v Novo Gorico ponovno prihaja akcija PEŠBUS, ki spodbuja aktivno pot v šolo, zdrav življenjski slog in samostojnost osnovnošolcev. Vabimo starše, babice in dedke, tete in strice in vse ostale aktivne prebivalce našega mesta, ki imajo v jutranjih urah čas in bi želeli sodelovati pri izvedbi Pešbusa, da se pridružijo akciji.

O prenovi Cankarjeve soseske v časopisu Delo

09.08.2018
O prenovi Cankarjeve soseske in predlogih stanovalcev so pisali v časopisu Delo v četrtek, 9. avgusta. Avtor članka je Blaž Močnik. Vabljeni k branju.

Predloge za prenovo Cankarjeve soseske zbiramo še do 8. julija 2018

02.07.2018
Srečanja stanovalcev smo za sedaj zaključili, predloge in mnenja glede prenove pa zbiramo še vse do 8. julija 2018.

Poročilo s srečanj stanovalcev glede prenove Cankarjeve soseske

27.06.2018
V ponedeljek, 18. junija 2018, se je odvilo zadnje v nizu srečanj s stanovalci Cankarjeve soseske. Na enem mestu smo zbrali vse predloge, ki smo jih objavili v poročilu.