Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

VABILO - Mala filmska šola (živi naprej!)

DATUM OBJAVE 12. april 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

 

V okviru projekta Leto Silvana Furlana pripravljamo (brezplačno) strokovno srečanje z naslovom Mala filmska šola (živi naprej!), ki bo v Kulturnem domu v Novi Gorici, v torek 16. aprila 2013, ob 9. uri. Na njem bomo SPREGOVORILI O FILMSKI VZGOJI ZA MLADE.

 

Program izbranih filmov bo prikazal vpogled v mladinsko filmsko ustvarjanje skozi čas. Primeri dobrih praks bodo izhodišče za pogovor, kako lahko filmsko kulturo vključimo v izobraževalni proces v osnovni in srednji šoli.

 

Predstavljena bo čezmejna izobraževalna platforma na področju filmske vzgoje GoNGlab. Gostje: mag. Petra Slatinšek (vodja filmske vzgoje in programa za otroke in mlade Kinobalon v Kinodvoru v Ljubljani), Jože Dolmark (profesor umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti, filmski publicist, scenarist in dramaturg) in Riccardo Costantini (programski direktor Cinemazero).

 

Zavedamo se, da je za uspešno vključevanje filmske kulture v šole dragoceno sodelovanje z vsemi, ki so vsakodnevno v stiku z mladimi, zato je ta dogodek namenjen  ravnateljem, organizatorjem obveznih vsebin oziroma interesnih dejavnosti ter vsem strokovnim delavcem, ki znotraj izobraževalnega sistema navdušujejo mlade za filmsko kulturo. Na primeru dobrih praks bo prikazana široko uporabna vrednost filma kot didaktičnega pripomočka.

 

Mestna občina Nova Gorica že tradicionalno posamezno leto posveča enemu od domačinov, ki so na svojem področju pomembno prispevali k prepoznavanju goriškega prostora. Letošnje leto je tako posvečeno Silvanu Furlanu, ki je močno vplival na razvoj filmske kulture na Goriškem, pa tudi v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru. Bil je eden od ustanoviteljev Filmskega gledališča v Novi Gorici, ki uspešno poteka še danes. Veliko je prispeval tudi k širjenju filmske vzgoje med mladimi v našem okolju. Skupaj s kolegi je leta 1973 zasnoval Filmski krožek na Osnovni šoli Solkan, leta 1975 pa je z njegovo pomočjo v Novi Gorici potekalo 15. srečanje mladih slovenskih filmskih ustvarjalcev.

PRILOGA: Predstavitev GoNGlaba, čezmejne izobraževalne platforme na področju filmske vzgoje.

 

 

Dodatne informacije: Mateja Zorn, tel. 041 353 261

 

Napoved naslednjega dogodka v okviru projekta Leto Silvana Furlana:

Ernest Lubitsch: KO SEM BIL MRTEV

burleska, Gostovanje SNG Drame Ljubljana

Režiser: Diego De Brea

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, ponedeljek, 6. maj 2013, ob 20. uri na Malem odru

www.sng-ng.si

 

Organizatorji in soorganizatorji Leta Silvana Furlana: Ustanova Silvana Furlana, Mestna občina Nova Gorica, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Kulturni dom Nova Gorica, Turistična zveza Nova Gorica, Hiša filma – Palazzo del cinema ( Kinoatelje, Transmedia, Mediateca.GO, Premio Sergio Amidei), Slovenska kinoteka, Kino Otok, Kinodvor, Animateka, Ljubljanski mednarodni filmski festival, Filmski center idr.

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti