Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Otvoritveni večer Kino Otoka Izola posvečen Silvanu Furlanu; otroška in mladinska filmska produkcija Ustanove Silvana Furlana se v nedeljo predstavlja na festivalu

DATUM OBJAVE 04. junij 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

 

Mednarodni del festivala se z uradno otvoritvijo začenja v četrtek, 6. junija 2013, ki bo posvečena prav liku in delu Silvana Furlana. V okviru projekta Leto Silvana Furlana bo v sekciji Silvanov zaliv prikazan edini Silvanov avtorski film Deklica s frnikulami (Slovenija, 1997), igrano - dokumentarno delo o prvi slovenski filmski zvezdi svetovnega slovesa Iti Rini. Sledil mu bo Erotikon (Gustav Machatý, Češka (Češkoslovaška), 1929), nemi film, s katerim se je Ita Rina zapisala med nesmrtne. Film bo predvajan ob živi klavirski spremljavi. Publiko bo na otvoritvi pozdravil tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon.

V nedeljo, 9. junija 2013, pa bodo od 17. do 19. ure v Manziolijevi palači v Izoli v okviru festivala predvajali otroške in mladinske filme, ki so nastali s podporo Ustanove Silvana Furlana. Ustanova, ki jo vodi sestra Silvana Furlana mag. Miranda Brataševec,  namreč podpira in razširja filmsko kulturo med mladimi. Kot plod njene podpore in dela v zadnjem letu se bo na festivalu predstavilo kar 6 filmov, delo otrok in mladostnikov z  goriškega območja. Tako bodo predstavljeni kratki filmi iz filmskega krožka OŠ Solkan, OŠ Brda, Gimnazije Tolmin, večstopenjskih šol s slovenskim učnim jezikom »Ivan Trinko« Gorica in Doberdob ter dvojezične nižje srednje šole Špeter (znotraj projekta GoNGlab). Predstavljen pa bo tudi film, ki je nastal na Mladinskem filmskem taboru v Plešivem.

Več: http://www.isolacinema.org/program/podmornica-otok-za-mularijo/ustanova-silvana-furlana

Dodatne informacije: Mateja Zorn, tel. 041 353 261

Pregled filmov, ki bodo predstavljeni na festivalu (nedelja, 9. junij 2013, od 17. do 19. ure, Manziolijeva palača v Izoli):

 

1. OD SOLKANA DO LJUBLJANE, 2013, 11', full hd

filmski krožek OŠ Solkan, Ustanova Silvana Furlana

Dokumentarni utrinek o začetkih filmskega krožka na Osnovni šoli Solkan in filmski poti Silvana Furlana skozi pripoved prijatelja Jožeta Dolmarka.

Ekipa: Sara Todorova, Celeste Sanja Smareglia,Tisa Križnič, Timen Križnič

Mentorica: Mateja Zorn

 

2. NOČNA DOSTAVA, 2012, 3'

mladinski filmski tabor Plešivo, Ustanova Silvana Furlana,

Ekipa: Pietro Cromaz, Kevin Magnan

Mentor: Miha Dolinšek

 

3. NIBIRU = NIMIRU, 2013, 7', hd

filmski krožek OŠ Dobrovo, Ustanova Silvana Furlana

Na TV Brda spremljamo napoved redkega planetarnega pojava – Nibiru. Vsi se zgrinjajo na razgledno točno. Anej in Tisa zamujata. Vožnja z motorjem postane brezčasna, kot potovanje v vesolje.

Ekipa: Gašper Bužinel, Anej Golob, Žak Podlipnik, Filip Sosolič, Anej Reja

Mentorji: Mateja Zorn, Damjan Gomez, Kaja Trkman

 

4. PRSTAN,  2013, 6', full hd

filmski krožek OŠ Solkan, Ustanova Silvana Furlana,

Dekle se spopade z nezaželenim darilom.

Ekipa: Sara Todorova, Celeste Sanja Smareglia,Tisa Križnič, Timen Križnič, , Špela Pirc, Iza Bizjak, Ana Šavnik

Mentorja: Mateja Zorn in Jan Mozetič

 

5. SKRIVNOST PREPOVEDANE SOBE, 2013, 5', minidv

Film je nastal na petdnevnem filmskem taboru večstopenjskih šol s slovenskim učnim jezikom »Ivan Trinko« Gorica in Doberdob ter dvojezične nižje srednje šole Špeter, znotraj projekta GoNGlab.

Ekipa: Giorga Rakovec, Noemi Carta, Patrik Cingerli, Gregor Devetak, Eva Frandolič, Matteo Alessandro Fumis, Mattia Guion, Davide Tomsič, Nika Tomsič, Anika Tosolini, Beatrice Volpato

Otrokom med igro na šolskem dvorišču žoga poleti skozi okno in se odkotali skozi vrata prepovedane sobe, kjer straši zakleta Tanta. Bo otrokom uspelo razvozlati urok?

Mentorja: Mateja Zorn in Jan Mozetič

 

6. NOČNA MORA, 2012, igrani film, 5',

filmski krožek Gimnazija Tolmin, Ustanova Silvana Furlana

Fant je popeljan skozi stopnjujoče se sanje, ki se sprevržejo v nočno moro.

Avtor: Elvis Jerkič

Mentor: Darko Sinko

Igrajo: Miha Rejec, Nika Kaplja, Lucija Jan