Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nadaljevanje programa Letnega kina v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 31. julij 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

Pred začetkom projekcij bodo tudi v tem sklopu filmov z nami zanimivi gostje, in sicer:

- četrtek, 1. avgust 2013
Gost večera bo Rok GOVEDNIK, predstavnik festivala animiranega filma Animateka in Društva 2 koluta.  Sledil bo animirani film Perzepolis Vincenta Paronnauda in Marjane Satrapi. V Cannesu nagrajeni animirani film o odraščanju na dveh koncih sveta prepriča z najbolj univerzalnim jezikom – humorjem.

- petek, 2. avgust 2013

Gost večera bo Nereo BATTELLO, predstavnik Združenja Sergio Amidei in filmski kritik. Sledil bo film Resničnost. Satirična pravljica o učinkih resničnostne televizije je najnovejša svetovna uspešnica režiserja Gomore Mattea Garroneja.

- sobota, 3. avgust 2013
Gostje večera bodo: Matevž LUZAR, režiser filma Srečen za umret ter igralca Milena ZUPANČIČ in Dušan JOVANOVIĆ, ki igrata v filmu. Grenko-sladka komedija o upokojencu, ki na novo odkrije srečo in začne – živeti!

- nedelja, 4. avgust 2013
Napovedali bomo zadnji sklop filmom letnega kina od 8. do 11. avgusta 2013 vključno z zaključnim večerom, ki bo posvečen Silvanu Furlanu in na katerem bo prikazana sveža domača mladinska filmska produkcija, nastala v okviru Ustanove Silvana Furlana, ter film Ernsta Lubitscha 'Ko sem bil mrtev' ob glasbeni spremljavi v živo pianista Andreja Goričarja in Jožeta Kregarja na klarinetu in saksofonu.

Kratek pregled filmov, ki bodo predvajani med 1.8. in 4.8.2013:

četrtek, 1.8.2013: Perzepolis, Vincent Paronnaud in Marjane Satrapi, 2007, 96'

V Cannesu nagrajeni animirani film o odraščanju na dveh koncih sveta prepriča z najbolj univerzalnim jezikom – humorjem.

Osemletna Marjane sanja o tem, da bo kot bodoča prerokinja rešila svet. V Teheranu odrašča z naprednima staršema in ljubečo babico, v družbi katerih pozorno spremlja padec šahovega brutalnega režima. Ustanovitev nove Islamske republike napoveduje dobo »varuhov revolucije«, ki nadzorujejo vedenje prebivalcev. Marjane si mora zdaj zakrivati obraz, njene sanje o revoluciji pa postajajo še močnejše. V vojni proti Iraku na mesto padajo bombe, začne se pomanjkanje, ljudje izginjajo, represija je vsak dan hujša. Marjane je vse bolj uporniška, zato jo starši pošljejo v Avstrijo, kjer pri štirinajstih spozna povsem drugačno »revolucijo«: puberteto, svobodo in ljubezen, a tudi grenak okus življenja v tuji državi.


petek, 2. 8. 2013: Resničnost, Matteo Garrone, 2012, 116'

Satirična pravljica o učinkih resničnostne televizije je najnovejša svetovna uspešnica režiserja Gomore Mattea Garroneja.

Luciano je tipičen neapeljski prodajalec rib – rojen igralec, ki nikoli ne zamudi priložnosti za nastop pred svojimi strankami in številnimi sorodniki. Nekega dne ga družina pregovori, naj se preizkusi v resničnostnem šovu Grande Fratello. Luciano sprejme izziv in se odpravi na avdicijo v Cinecittà. A bolj ko sanjari o svoji skorajšnji slavi, bolj izkrivljeno postaja njegovo dojemanje resničnosti.
Glavni igralec Aniello Arena je začel kariero v gledališki skupini zapora Volterra, kjer še vedno prestaja 20-letno zaporno kazen. Za sodelovanje pri Resničnosti, ki je njegova prva filmska vloga, so mu dovolili dnevne izhode.

sobota, 3.8.2013: Srečen za umret, Matevž Luzar, 2012, 100'

Grenko-sladka komedija o upokojencu, ki na novo odkrije srečo in začne – živeti!

Ivan je 76-letni upokojeni učitelj glasbe. Verjame, da je njegovo življenje končano, zato si kupi parcelo za grob s prekrasnim pogledom na Alpe in gre v dom za starejše, kjer želi v miru dočakati svoj konec. Toda ko spozna radoživo upokojenko Melito, se mu odpre nepričakovan svet novih življenjskih spoznanj in radosti, v jeseni življenja se odloči poiskati novo prihodnost. Celovečerni film Srečen za umret je pripoved o staranju, ki najprej postreže z vsemi stereotipnimi predstavami, da bi jih nato obrnila na glavo.

nedelja, 4.8.2013: Kraljestvo vzhajajoče lune, Wes Anderson, 2012, 94'

Zabavna in prisrčna pripoved o mladem paru, ki ju prva ljubezen tako prevzame, da se resničnost zazdi kot fantazija.

Mali otok v Novi Angliji, poleti leta 1965. Na smrt zaljubljena dvanajstletnika skleneta skrivni dogovor in ob zori skupaj pobegneta v divjino. On je fant z očali in rakunjo kapo; sirota in najbolj nepriljubljen član svojega skavtskega odreda. Ona je deklica z daljnogledom in kovčkom fantazijskih knjig. Sproži se mrzlična iskalna akcija, a medtem ko kljubovalno dejanje mladih zaljubljencev povzroča pravi pretres v mirni otoški skupnosti, se nedaleč stran pripravlja nevihta bibličnih razsežnosti … Avtor nas z značilno mešanico ekscentričnega humorja in melanholije posrka v svoj univerzum, kjer se velike teme ljubezni, osamljenosti in brsteče spolnosti prepletajo z lahkotnostjo glasbene pravljice.

VLJUDNO VABLJENI!
Organizatorji in soorganizatorji Leta Silvana Furlana: Ustanova Silvana Furlana, Mestna občina Nova Gorica, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Kulturni dom Nova Gorica, Turistična zveza Nova Gorica, Hiša filma – Palazzo del cinema Gorizia ( Kinoatelje, Transmedia, Mediateca.GO, DAMS Cinema, Premio Sergio Amidei), Slovenska kinoteka, Mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema, Kinodvor. Mestni kino,  Animateka - mednarodni festival animiranega filma, Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFE, Slovenski filmski center idr.

Več informacij o letnem kinu v Novi Gorici:

http://www.poletnadozivetja.si/letni-kino.html


 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti