Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

SOČA FEST 2013 – 24. avgust 2013, Kajak center Solkan

DATUM OBJAVE 22. avgust 2013
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

 

Celodnevna prireditev bo obiskovalcem omogočila spoznavanje in preizkušnjo v  večini športov, ki se lahko odvijajo na in ob reki. Ob športnih aktivnostih bo obiskovalcem na voljo bogat kulturni program. Na ogled bodo zmagovalni filmi festivala BOFF,  predavanje o odpravi Čile-Argentina domačega avtorja Andreja Bijukliča, fotografska razstava in slikarske delavnice na temo reke Soče. Preizkusili se boste lahko tudi v kulinaričnih spretnostih ali pa zgolj poizkušali dobrote. Zabava z glasbenim programom se bo odvijala ves dan.

 

Posebej velja omeniti Retro kajak tekmo, ki bo obudila  stare tehnike kajakaške vožnje, takratne kajake in ostalo kajakaško opremo.

 

 

Program

10h                  SočaRaja - Ustvarjalne delavnice za najmlajše

13h                  Otvoritev fotografske razstave »Retro-kajak-spektiva«

14h                  Batelijada – Retro kajak tekma v stilu 80-ih let

15h                  Wake board, Stand up paddling in rafting avanture na Soči

16h                  Kulinarično doživetje »Soške dobrote« (prijava: tel. 051 362 926)

17h                  Kajakaški kviz s kajak legendami

18h                  Kajak kros izziv

18h                  Etapa Spinning® letne vadbe (prijava: tel. 041 250 436)

19h                  Soška osvežitev

                        Podelitev nagrad

20h                             Otvoritev GOFF – Goriškega festivala športov v naravi in projekcije najboljših športnih filmov festivala BOFF

22 00h                        Koncert in zabava z DJ-i

 

VSTOP NA VSE DOGODKE BO PROST!

 

SočaRaja za otroke

Otroci, pri Soči se bomo zbrali že zjutraj in kot prvi najbolje izkoristili njeno prijetno svežino in sapico. Dan bomo začeli z otvoritvijo razstave »Sonček na Soči«, s katero bomo predstavili umetnine, ki so jih v sklopu ustvarjalnih delavnic izdelali otroci Sončkove šole Poletje ob Soči. Ker pa ustvarjanje ne pozna meja, bomo samo vam v veselje in zabavo namenili največje platno, ki vas že nestrpno pričakuje. Sivo in okamenelo okolico Kajak centra in soškega brega bomo oživeli  z barvami in risbami ter naši domišljiji prepustili prosto pot. Tisti malce bolj pogumni se boste lahko prvič preizkusili v hoji po vrvi ali »slackline-u«, se podali na steno in se preizkusili v plezanju (DEŠ – društvo ekstremnih športov), pomerili v zabavnih štafetnih igrah ali v sklopu delavnice izdelali svoj hulalop obroč. Za konec pa vas čaka še prijetno presenečenje z obiskom pravih pravljičnih junakov.

 

Batelijada – Retro kajak tekma

Še pomnite legendarna imena, kot so Toni  Prijon, Jernej Abramič, Marjan Štrukelj, Jon Lugbill, Luboš Hilgert, Andrej Jelenc, Silvan Poberaj, Janez Skok, Norbert Sattler, Jože Vidmar, Marko Černe, Tomaž Štokelj, Albin Čižman, in drugi...?

Za obuditev spominov na kajakaške legende v kajaku in kanuju na divjih vodah iz 80-ih let prirejamo Retro kajak tekmo »Batelijada«, obarvano v takratnem stilu. Namen organizacije tovrstnega tekmovanja kot tudi prireditve same je obujanje starih tehnik kajakaške vožnje, takratnih kajakov in ostale kajakaške opreme ter na splošno oblačil tistega časa. Dodatno pa bomo dogajanje začinili z druženjem in kvizom s kajakaškimi legendami ter s fotografsko razstavo »Retrospektiva« pogledali skozi  30 in več let stare objektive.

 

Wake board, Stand up paddling in rafting avanture na Soči

Vsi smo zagotovo že slišali zanje, a priložnosti, da jih preizkusimo, je malo. Mladi, zreli, divji in zaspani – zdaj je prišel čas, da se na reko podate v malce drugačnem stilu. Vabljeni ste vsi, ki se ne bojite gladine in si želite predvsem svežine!

 

Kulinarično doživetje »Soške dobrote«

K udeležbi ste vabljeni vsi, ki bi se radi preizkusili v pripravi jedi na temo Soče. Pogoj za pristop k kulinarični tekmi je, da svojo jed obogatite s katerokoli sestavino, ki jo lahko dobite v, na ali ob Soči, pa naj bodo to s soškim kamnom trdo kuhana jajca ali pa »sač« pripravljen na žerjavici soških naplavljenih korenin. Uporabite svoje znanje in ga začinite s kančkom domišljije ter se pomerite v edinstveni pripravi Soških dobrot. Prisežemo, da glavna nagrada ne bo pomivanje posode!

 

Kajak kros izziv

Kajak kros spada med najbolj atraktivne kajakaške discipline. Na progi so sočasno štirje tekmovalci, ki se borijo za mesto v naslednjem krogu. Najbolj drzni se bodo »spopadli« na rampi, ki bo dvigovala adrenalin tako njim kot tudi gledalcem. Vragolij, nesrečnih pristankov in smeha ne bo manjkalo!

 

Kajakaški kviz z legendami

Preizkusili bomo kajakaško znanje udeležencev Retro kajak tekme in se tako na zabaven način tudi sami poučili o kajaku nekoč in danes. Zbudite male smaragdne celice in bodite prvi, ki boste nagrajeni z nazivom »Riba brihta«.

 

GOFF – Goriški festival športov v naravi

Nagrajeni filmi festivala BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), ki je v Bovcu potekal zadnje dni lanskega leta, bodo končno na ogled v Kajakaškem centru Solkan. Predstavljene bodo najboljše produkcije minule sezone v različnih športih.

Strenght in numbers (ena najboljših MTB produkcij)

Kongo – The grand INGA project (prvi spust v kajaku po največjih brzicah sveta)

in drugi.

 

Spremljevalni program

Vabljeni ste vsi posamezniki in glasbene skupine, ki bi se radi predstavili na SO2 – Soškem odprtem odru ter tako na svojevrsten način presenetili obiskovalce.

Vsi boste imeli priložnost, da v sklopu Dneva odprtih vrat Kajak kluba SE (12h-19h) preizkusite najnovejšo kajakaško opremo in tudi sami sedete v kajak ter se z izkušenimi vodniki podate v vodo. Organizirali bomo tudi Sejem rabljene kajakaške opreme (12h-19h), predstavili pa sem nam bodo tudi različni slovenski proizvajalci športne opreme in oblačil. V posebnem stilu bo vzporedno potekala tudi zaključna etapa Spinning® Open Air 2013. Ob vsem tem boste imeli možnost spoznati še vrsto drugih športnih društev s širne Goriške.

Poskrbljeno bo tudi za posebno ponudbo Bacardi in Red Bull pijač na temo in barvo Soče.