Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Primorski tehnološki park napoveduje pestro podjetniško dogajanje na Goriškem

DATUM OBJAVE 24. januar 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Objavili so povabilo za vstop v Startup podjetniško skupnost Primorskega tehnološkega parka, s katerim iščejo skupine, posameznike in startup podjetja, ki imajo odlično idejo, sanjajo o svojem podjetju in si želijo uspeti na globalnem trgu. Izbrali bomo najperspektivnejše kandidate in jih vključili programe, ki jih izvajamo samostojno ali v okviru Iniciative Start:up Slovenija, v kateri smo strateški partner. Z vključitvijo startup skupnost se bodo kandidati pridružili več kot 130 podjetjem v regiji, ki so svojo podjetniško pot začela v Primorskem tehnološkem parku.

 

 

Prvi večji dogodek, tj. Start:up roadshow Nova Gorica, se bo odvijal v torek, 29. januarja 2014, ob 13. uri v Primorskem tehnološkem parku. Predstavili bodo možnosti, ki jih imajo podjetniki začetniki za razvoj svojega lastnega podjetja. Udeleženci bodo dobili informacije o nacionalnem tekmovanju za najboljše startup podjetje v Sloveniji, Start:up Leta, ter napotke za izgradnjo podjetniške ideje v uspešno podjetje. Kot predavatelje in goste okrogle mize so pritegnili podjetnike in menedžerje, ki skupaj z nami sooblikujejo startup skupnost Primorskega tehnološkega parka.

 

 

V februarju začenjajo s prvo serijo podjetniške šole StartUP school Nova Gorica, ki bo potekala 5 zaporednih četrtkov vse do začetka marca. Namenjena je vsem tistim, ki imajo podjetniško idejo in zanjo želijo razviti uspešen poslovni model. Program bo zajemal predstavitev in praktično delo po metodologijah, ki so jih razvile najuspešnejše poslovne šole v ZDA (npr. pristopi vitkega in agilnega podjetja, Business Model Generation, Customer Validation itd.). Udeleženci podjetniške šole bodo dobili znanja in kompetence za izgradnjo svojega lastnega poslovnega modela, ki predstavlja osnovo za uspešen zagon startup podjetja.

 

 

Udeležencem podjetniške šole v Novi Gorici bodo na voljo tudi brezplačna individualna svetovanja za pripravo poslovnega načrta. Slednjega startup podjetja potrebujejo, če se želijo tekmovati in potegovati za laskavi naziv Start:up leta 2014. Start:up leta je slovensko nacionalno tekmovanje start-up podjetij starih med 0 in 36 mesecev. Tekmovanje je povezano z razpisom P2 Slovenskega podjetniškega sklada, kjer podjetniki lahko pridobijo do 70.000 EUR nepovratne subvencije za zagon svojega start-up podjetja. Z dobro uvrstitvijo na tekmovanju Start:up Leta lahko podjetja pridobijo do 25 od 100 točk na razpisu P2. Rok za prijavo na tekmovanje Start:up leta je 10. marec 2014.

 

 

Startup podjetja, ki se bodo želela prijaviti na razpis P2 in kandidirati za do 70.000 EUR nepovratnih sredstev Slovenskega podjetniškega sklada bodo v Primorskem tehnološkem parku s posebno delavnico 'Priprava podjetij na razpis P2' informirali o ključnih točkah razpisa ter jih poučili o podrobnostih in pasteh pri pripravi vloge.

 

 

Tretji teden v februarju pričenjajo z novim krogom neformalnih podjetniških druženj Business Meetups Nova Gorica. Tudi letos bodo srečanja vsak tretji četrtek v mesecu pozno popoldne. Za letošnje prvo srečanje, ki bo 20. februarja, lahko razkrijejo le to, da bodo udeležence prijetno presenetili…s čim, pa naj ostane še skrivnost.

 

 

Aprila napovedujejo največji Start:up vikend v Sloveniji, ki se bo že drugič odvijal na petih lokacijah po Sloveniji (v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu). Start:up vikend Nova Gorica bo v petek in soboto, 4. in 5. aprila 2014. Vikenda ne smejo zamuditi ambiciozni in podjetni študenti, ki jih zanima, kako v samo enem vikendu na zabaven in kreativen način iz ideje razviti poslovni model, ki zadostuje za zagon novega podjetja. 

 

Startup Roadshow Nova Gorica

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti