Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razmere na območju Mestne občine Nova Gorica

DATUM OBJAVE 03. februar 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Enoti za zveze pa je uspelo vzpostaviti zveze med intervencijskimi enotami na terenu. Celotno območje Čepovana in Lokovca je namreč še vedno brez signala za mobilne telefone. Na domove brez električne energije na območju Čepovana in Lokovca so danes dostavili 12 agregatov in 100 litrov bencina za njihov pogon. Mestni občini so agregate pomagale zagotoviti tudi Občina Miren - Kostanjevica in Občina Brda ter Kinološko društvo Nova Gorica.

Še vedno je nekaj stanovanjskih hiš v Zgornjem Lokovcu odrezanih od sveta. Reševalci se kljub veliki nevarnosti trenutno poskušajo prebiti do njih. Reševanje še vedno ogrožajo padajoča drevesa.

Zaradi žledu je na območju Mestne občine Nova Gorica ogroženih 2500 ha gozdov, stanovanjskih in infrastrukturnih objektov ter kmetijskih zemljišč. Samo na območju Lokovca, kjer živi 287 prebivalcev,  je ogroženih 200 stanovanjskih objektov. Dodatno težavo tu predstavlja velika razseljenost stanovanjskih objektov, tako da je potrebno dostavljati veliko večje število agregatov, kot če bi bilo naselje strnjeno in bi z enim agregatom lahko oskrbeli več hiš.

Enote Štaba CZ Mestne občine Nova Gorica in gasilci so v soboto, 1. februarja, čistili cesto od Lokvi do Lazne. Ogledali so si prizadeto območje in obveščali prebivalce o ustreznem ravnanju. V nedeljo, 2. februarja, so enote CZ skupaj z gasilci odprle cesto od Lokvi do Lazne in lokalne poti do posameznih stanovanjskih hiš, čistili so lokalne ceste na območju Lokovca in dostavili 20 agregatov najbolj ogroženim prebivalcem, in sicer do tistih, do katerih so se uspeli prebiti. Največje težave je povzročal žled. Nenehno so se podirali drevesa, električni in telefonski drogovi ter tako zapirali cestišča. Ob 18. uri so z intervencijo prekinili, saj bi bilo njeno nadaljevanje zaradi teme in slabih vremenskih razmer prenevarno.