Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Fotografski natečaj Plesna doživetja 2014

DATUM OBJAVE 01. julij 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

Mestna občina Nova Gorica posveča letošnje leto plesni umetnosti. V mestni občini delujejo številne plesne skupine, društva in plesalci, ki dosegajo pomembne uspehe tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Prav z namenom, da se plesna umetnost na Goriškem predstavi širši javnosti in obenem opozori na pomen plesne vzgoje ter vključevanja plesalcev v kulturno ponudbo Goriške, je prišlo do oblikovanja programa plesnih dogodkov pod skupnim naslovom Plesna doživetja 2014. Mestna občina Nova Gorica je program oblikovala v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Nova Gorica, ki tudi sicer veliko pozornosti posveča razvoju plesne umetnosti na Goriškem.

 

Človekovo telo je ustvarjeno za gibanje. Ples je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe. Je ena osnovnih oblik človekovega izražanja in komuniciranja, ki človeka spremlja skozi vso zgodovino. V življenju tradicionalnih ljudstev in starih civilizacij ni bilo veliko stvari, ki bi bile pomembnejše od plesa. Ples je bil prisoten ob vseh profanih in religioznih dogodkih človekovega življenja: ob rojstvu, poroki, smrti, žetvi, setvi, vojni...  Ples je del kulture vsakega posameznika in je del kulture vsakega posameznega naroda. Z razvojem je postal  ena od oblik umetniškega izražanja. V sodobnem svetu je ples tudi eden od načinov preživljanja prostega časa. Ples je umetnost, ki živi v prostoru in času. Ples je hkrati šport.  Ples je svoboda gibanja. Ples je gib, izraz, govorica, lik, figura... Ali je ples lahko izziv za fotografa?

 

Glavni motiv natečaja je PLES v različnih oblikah, izvedbah, izraznosti…

 

Udeleženec natečaja lahko fotografira vse prireditve Plesna doživetja 2014, ki se bodo odvijale od 31. maja do 31. oktobra 2014.

Informacije o prireditvah preverite na spletnih straneh:

JSKD OI NOVA GORICA

 https://www.facebook.com/jskd.novagorica

www.jskd.com

http://www.jskd.si/kulturna-mreza/severna-primorska/nova-gorica/predstavitev.htm

 

MESTNA OBČINA NOVA GORICA

https://www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica?fref=ts

www.nova-gorica.si

 

Več o razpisu v priponki.

Fotografski natečaj PLES - razpis.pdf

Prijavnica - foto natečaj.doc

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti