Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Državna prvenstva Plesne zveze Slovenije 2014

DATUM OBJAVE 17. junij 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Letošnji vrhunec plesne sezone pa pomeni tudi za Plesno zvezo Slovenije, ki letos praznuje 60. obletnico delovanja, prelomnico v organizaciji prvenstev in v njenem razvoju. Najboljši slovenski plesalci iz 84  klubov se bodo namreč pomerili prav v vseh plesnih zvrsteh, od kombinacije standardnih in latinskoameriških plesov, prek modernih tekmovalnih plesov s hip hopom, jazzom, stepom, break dancom, diskom in drugimi pa vse do rokenrola.        
Predsednik Plesne zveze Slovenije mag. Drago Šulek je prepričan, da se bo na letošnjem skupnem državnem prvenstvu pokazala vsestranskost, globina in kakovost plesne dejavnosti. Ne nazadnje so v vseh treh zvrsteh športnega plesa, torej v vseh disciplinah modernih tekmovalnih plesov, v rokenrolu in v kombinaciji standardnih in latinskoameriških plesov, slovenski tekmovalci visoko v svetovnem vrhu. »Ob tem bi se še posebej zahvalil Fioni Johnson Kocjančič, glavni pobudnici za organizacijo skupnega prvenstva,« poudarja predsednik.
Uradno odprtje državnega prvenstva bo v soboto, 21. junija, ob 18. uri, čeprav se bodo tekme pričele že ob 12. uri. Tako prvi kot tudi drugi dan (nedelja, 22. junija) bosta v znamenju hip hopa za soliste, dvojice, male skupine in formacije za vse starostne kategorije. Ob 19. uri načrtujejo svečani mimohod  plesalcev. Prvenstvo se bo nadaljevalo v torek, 24. junija, ki bo v dopoldanskem času ponudil tekme iz orientalskih in show plesov ter mini produkcije, popoldne pa se bodo prvič na plesni pod podali plesalci latinskoameriških in standardnih plesov. Predsednik sekcije za ST in LA plese Herman Tomažič poudarja, da sodi to prvenstvo med najpomembnejše plesne dogodke sekcije, saj na njem nastopijo najboljši športni plesni pari, ki zmorejo uspešno tekmovati v obeh športno plesnih zvrsteh, tako v standardnih kot latinskoameriških plesih. »Med njimi so imena, uveljavljena v svetovnem merilu, ki jamčijo tudi na tem prvenstvu vrhunske plesne nastope, s tem pa gledalcem obilo užitka.«
V sredo dopoldne, 25. junija,  bodo tekme v disko plesih, popoldne pa se bodo začele tekme v rokenrolu in show dancu. Zlasti prvi je med bolj atraktivnimi. Predsednik rokenrol sekcije Boštjan Pavček je prepričan,  da delujejo tekmovalne discipline rokenrola po stopnji zahtevnosti najbolj športno izmed vseh disciplin znotraj Plesne Zveze Slovenije, saj tekmovalci kombinirajo atraktivne plesne figure z drzno akrobatiko. Zahtevnost najvišjega članskega razreda pa je v zadnjih letih tako narasla, da ga nekateri imenujejo kar »extreme rock'n'roll«.
Četrtek, 26. junij,  bo v znamenju modernih tekmovalnih plesov, in sicer break danca, electric boogija, diska in jazza, tekmovalci iz MTP sekcije pa bodo nadaljevali tudi v petek, 27. junija, z jazzom, break dancom in stepom. Soboto, 28. junija,  bodo zaznamovale tekme iz street dance showa in moderna, street dance show pa bo prevladoval tudi v nedeljo, 29. julija, ko bodo zvečer po zadnjih razglasitvah letošnjih državnih prvakov uradno sklenili letošnje državno plesno prvenstvo.
In kaj pravi glavna pobudnica skupnega državnega prvenstva Fiona Johnson Kocjančič? »Vesela sem, da bo več tisoč tekmovalcev na plesnem podu spregovorilo v univerzalnem jeziku, kakršen je ples, hkrati pa bo dokazalo in potrdilo, da je Slovenija plesna velesila. Najštevilčnejši izmed plesalcev prihajajo prav iz sekcije za moderne tekmovalne plese, ki je v zadnjem desetletju doživela pravi preporod. Zasluga za to gre nedvomno načrtnemu in uspešnemu ustvarjanju pogojev za rast in razvoj sekcije, predvsem pa plesnim klubom in društvom, prizadevnim trenerjem, pedagogom in koreografom ter seveda plesalcem in njihovim družinam ter vsem, ki jim stojijo ob strani in jih spodbujajo. Ples je skriti jezik duše, ples je kozmična ljubezen. Naj zasije v vsej svoji lepoti na letošnjem državnem prvenstvu v mestu vrtnic!«

Podrobnejši urnik DP 2014:
http://www.plesna-zveza.si/moderni-tekmovalni-plesi/razpisi-tekmovanj-215382/