Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zaključna prireditev 'Iz preteklosti v prihodnost'

DATUM OBJAVE 02. junij 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Po petih letih na Primorskem zaključujemo uspešen projekt Obnovljivi viri energije v primorskih občinah, ki je financiran s sredstvi Švicarskega prispevka in vključenih občin Brda, Tolmin, Cerkno, Pivka, Ilirska Bistrica, Piran, Šempeter-Vrtojba, mestnih občin Koper in Nova Gorica ter Triglavskega narodnega parka. Kot izvajalska agencija projekt vodi Goriška lokalna energetska agencija – GOLEA.

V okviru projekta smo postavili sončno elektrarno na protihrupni ograji hitre ceste pri Bazari, prenovili 12 kotlovnic šol in knjižnice s kotli na lesno biomaso, energetsko sanirali 7 objektov ter izvedli zelo obsežen in kompleksen izobraževalni program, ki je obsegal izobraževanja učiteljev, krožke in tehnične dneve na temo obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, OVE in URE didaktične pripomočke za pouk, natečaj, OVE in URE dan ter Brunarico obnovljivih virov. Prav za ta izobraževalni program smo konec aprila prejeli Energetsko nagrado.

Projekt zaključujemo s prireditvijo, ki se je bo udeležilo okoli 1000 v projekt vključenih učiteljev in učencev, veleposlanik Švice v Sloveniji Nj. Eksc. Pierre-Yves Fux in gostje iz Švice,  predstavniki ministrstev, župani primorskih občin in ravnatelji šol.