Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprtje Letnega kina Silvana Furlana v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 23. julij 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na otvoritvenem večeru v soboto, 25. julija, ob 21. uri se bomo s filmom Postali bomo prvaki sveta prepustili košarkarski zgodbi o uspehu in v sodelovanju s Športnim društvom Sonček pripeljali v goste košarkarsko legendo Iva Daneua.
       
Program je sestavljen z željo, da bi vsakdo našel film zase, zato tudi filmi različnih formatov in žanrov. Nadaljujemo sodelovanje s filmskimi institucijami, tako s festivala Kino Otok prihaja dokumentarni film Človek na luni, s festivala Animateka pa avtobiografski film Medena koža. Poseben kinotečni večer nastaja v sodelovanju s Cinemazero in Kinodvorom, ko bo na sporedu film o Pier Paolu Pasoliniju, Kinoatelje pa bo predstavil dokumentarni film Niso letele ptice.

Med slovenskimi filmi si bomo letos ogledali celovečerni prvenec Drevo režiserke Sonje Prosenc, ki je bil pred kratkim predstavljen na filmskem festivalu v Cannesu, ter film Marka Nabršnika Gozdovi so še vedno zeleni.

Večer kratkih filmov ponuja razgiban program, doživeli bomo predpremiero filma Sošolki režiserja Darka Sinka, svoja dela bodo predstavili tudi mladi goriški filmski talenti Gregor Božič, Fabris Šulin in Jan Mozetič, za konec pa bomo pokukali v ustvarjanje filmskih krožkov Ustanove Silvana Furlana.

V našem programu vedno najdeta prostor tudi družinski film in komedija. Tokrat bomo zavrteli 12-letni filmski projekt o odraščanju resničnega dečka z naslovom Fantovska leta in se prepustili dinamitni komediji Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil.

Obogatitev letošnjega letnega kina pa bo projekcija tv nadaljevanke v šestih delih režiserja Staša Potočnika, posneta leta 1976, med drugim tudi v Novi Gorici. Veselimo se skupnega druženja in obujanja spominov na snemanje, ko se bomo v treh večerih prepustili Odpravi zelenega zmaja.

Tudi letos je letni kino našel svoj prostor na ploščadi za novogoriško mestno hišo, kjer se bodo poletne prireditve nadaljevale vse do 22. avgusta.

Natančen program in urnik si lahko ogledate na povezavi http://nova-gorica.si/poletne_prireditve_v_novi_gorici

spremljate pa nas lahko tudi na fb https://www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica.

Prijazno vabljeni!

letni_kino_2015_letak

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti