Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Drugi vikend filmskih predstav letnega kina Silvana Furlana v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 30. julij 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

V četrtek, 30. julija 2015, nadaljujemo z naslednjim nizom filmskih predstav na velikem platnu Letnega kina Silvana Furlana na ploščadi za novogoriško mestno hišo. Ob 21. uri bo v sodelovanju s festivalom Kino Otok na sporedu dokumentarni film Človek na luni, naš častni gost pa bo režiser filma Giuliano Ricci. Gre za intimen dokumentarni portret skoraj izgubljenega časa. Skozi pripoved o temnih plasteh človeškega bitja nas vodijo v črnino zavite ženice, ki še živijo spomin in kulturo krvnega maščevanja.

V petek, 31. julija 2015, ob 21. uri bomo v sodelovanju s festivalom Animateka predvajali animirani dokumentarec Medena koža Junga in Laurenta Boileauja. Pripoveduje zgodbo striparja in sorežiserja filma Junga, rojenega v Koreji in posvojenega v Belgijo. Več let pozneje se vrne v Seul, da bi našel svojo biološko mater ali pa preprosto zato, da bi preveril, koliko se v Koreji počuti doma. Naš gost bo filmski pedagog in sodelavec festivala Animateka Rok Govednik.

V soboto, 1. avgusta 2015, ob 21. uri nas čaka srečanje s slovenskim filmom. Na sporedu bo celovečerni prvenec Drevo režiserke Sonje Prosenc, ki je bil pred kratkim predstavljen na filmskem festivalu v Cannesu. Gre za zgodbo o družini, ki se znajde v brezizhodnem položaju, ko je varna samo za zidovi lastne hiše in dvorišča. Ko čas izgine, se zatočišče spremeni v zapor. Naša gostja bo režiserka Sonja Prosenc z nekaterimi člani ekipe filma.

V nedeljo, 2. avgusta 2015, ob 21. uri pa bo na sporedu film, ki si je v Cannesu prislužil nagrado občinstva, Okus po ljubezni režiserja Ritesha Batre. Drobna in nežna ljubezenska zgodba z ulic Mumbaja nam razkrije, da lahko upanje včasih najdemo tam, kjer ga najmanj pričakujemo.

Natančen program in urnik si lahko ogledate na naši spletni strani http://nova-gorica.si/poletne_prireditve_v_novi_gorici), spremljate pa lahko tudi fb profil mestne občine https://www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica.

VSTOP na vse filmske predstave je PROST. V primeru slabega vremena bodo filmi predvajani v veliki dvorani novogoriške mestne hiše.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti