Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ulica nasmehov med Novo Gorico in Gorico

DATUM OBJAVE 08. oktober 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

RAZSTAVNI PROJEKT ULICA NASMEHOV

Na Ulici nasmehov, ki bo povezala Erjavčevo ulico v Novi Gorici in italijansko ulico Via San Gabriele v Gorici (Italija), si boste lahko ogledali 60 izbranih fotografij. Njihov namen je prikazati, kako otroški nasmeh, ki je poln radovednosti, pristnosti in energije, premaguje vse meje, ki jih odrasel človek postavlja; tako nacionalne, rasne, verske, jezikovne kot tudi starostne, mentalne, čustvene in duševne.

Razstavni projekt Ulica nasmehov je povezal otroke obeh Goric. Učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica z Ledinami, OŠ Kozara Nova Gorica ter OŠ Abelardo Pecorini Straccis iz Gorice so bili vključeni v vodene fotografske in fototerapevtske aktivnosti pod naslovom »Nasmeh dobim in ga delim«. V okviru teh dejavnosti so spodbujali pozitivno občutenje in izražanje ter skupaj ustvarili skoraj 200 fotografij nasmehov sošolcev, s katerimi so okrasili šole.

Projekt Ulica nasmehov poteka pod okriljem Ustanove Silvana Furlana. Idejno ga je zasnovala in vodila Anita Zelić, pionirka fototerapije v Sloveniji. Za koordinacijo projekta na italijanski strani je skrbela Emanuela Mazgon. Pokroviteljici projekta sta Mestna občina Nova Gorica in Občina Gorica.

Ali ste vedeli, da se v vašem nasmehu skriva čarovnija?

Tako smeh kot tudi ogledovanje fotografij, na katerih se nekdo smeje, sproža v možganih kemični proces, ki vpliva na nas tako, da podobo zrcalimo. S tem,  ko se nasmejemo, pa se sprožijo v telesu biokemični procesi, ki imajo izreden vpliv na naše psihofizično delovanje. Smeh zdravi, sprošča, spodbuja radost, kreativnost in ne nazadnje povezanost med ljudmi.

Vljudno vabljeni.

 

Ulica nasmehov - vabilo.pdf

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti