Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z novoletnimi prireditvami obarvan konec tedna in ponedeljkova Kulinarična decembrska doživetja

DATUM OBJAVE 11. december 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Vsi udeleženci bodo pred začetkom trikilometrskega pohoda prejeli lučko, ki bo oštevilčena, na koncu pohoda pa bo ob toplem čaju potekalo žrebanje številk. Lastnik lučke z izžrebano številko bo prejel odejico s sporočilom »Iz naše hiše v vašo hišo sreča naj potuje«. Lučke in odejica so ročno delo Goričank. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.

 

            Nocoj ob 21. uri bo na Bevkovem trgu nastopila glasbena skupina Manouche. V nedeljo, 13. decembra, pa ob 17. uri vse otroke vljudno vabimo na Bevkov trg na ognjeno predstavo Ane Žerjal. V zgodbi o Čiribara čarovnici bodo uprizorjene številne svetlobne točke z različnimi ognjenimi rekviziti.

 

            V ponedeljek, 14. decembra, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica pripravljamo Kulinarična decembrska doživetja. Na Bevkovem trgu v Novi Gorici se bodo med 10. in 22. uro predstavili različni goriški ponudniki kulinarike ter domačih izdelkov in vinarji, in sicer: Mepro, Vina Petrič, Darja Žorž, Vinosa, Zvonko Rusjan, Žogica, Marjeta Tivan, Jožef Rehar, Vino Marc, Galnatural, Vinar Vojko Mozetič, Posestvo Berce, Čajnica in kavarna Tina Likar, restavracija Vrtnica, Peloz, Jelenov breg pod Matajurjem in Želva. Na stojnicah bo mogoče izbirati med različnimi sadnimi sokovi, vini, žganjem, olji, marmeladami, mesnimi izdelki, domačimi jedmi, čebeljimi pridelki, unikatno keramiko, vezeninami, novoletnimi voščilnicami in okraski, čajnimi mešanicami ipd. V popoldanskem delu se bodo od 17. ure dalje ponudnikom pridružili  še plesalci ŠK Twist in Twirling mažoretnega društva Nova Gorica ter Podokničarji. V času letošnjih Dnevov slovenskega turizma v Novi Gorici smo prvič poskusili organizirali tovrstni kulinarični dogodek. Na podlagi odličnega odziva ponudnikov in obiskovalcev smo se odločili, da dogodek organiziramo tudi v času novoletnih prireditev.

 

V torek, 16. decembra, pa se bo na Bevkovem trgu začel prvi goriški knjižni sejem z naslovom Knjige pod jelkami v organizaciji Društva humanistov Goriške. Pri oblikovanju letošnjega programa smo se na mestni občini povezali z različnimi institucijami, društvi in posamezniki, saj vsi skupaj želimo prispevati k prazničnemu dogajanju v mestu. Pripravili smo niz dogodkov za vse generacije, ki slonijo na kvalitetni kulturni ponudbi in predstavitvi zlasti domačih ustvarjalcev in ponudnikov.

 

Vljudno vabljeni.