Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem ob 10. obletnici prihoda olimpijskega ognja na Trg Evrope

DATUM OBJAVE 11. marec 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na skupnem trgu obeh Goric, Trgu Evrope,  je olimpijsko plamenico 20. januarja 2006, skupaj  s številnimi  otroki iz Italije in Slovenije, pričakal dobitnik srebrne olimpijske medalje na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu 1984 Solkanec  Jure Franko.
Deset let je minilo od prihoda olimpijskega ognja v Slovenijo in od zimskih olimpijskih iger v Torinu.
Spomnimo: Posebna pozornost je bila namenjena mladim, zato je olimpijski ogenj na trgu pričakala množica otrok, učencev in dijakov z obeh strani meje. Z njimi pa so bili  tudi goriški športniki -  udeleženci  olimpijskih in paraolimpijskih iger (Marko Sever) ter udeleženka specialne olimpijade Anja Pirjevec. Le mesec dni kasneje, 19. februarja 2006, pa je s Trga Evrope,  v okviru akcije Jureta Franka, na olimpijske igre  v Torino odpotovalo 43 otrok iz Sarajeva, Nove Gorice in Gorice. V Sestrieru so si ogledali moško veleslalomsko tekmo. Otroci iz Sarajeva so prišli iz SOS otroške vasi.

Letošnje leto je znova olimpijsko, tokrat poletnih iger v Braziliji. Zato želimo  v današnjih prelomnih in negotovih  časih znova pozvati k strpnosti ter predvsem pokazati, da je mogoče sobivati in premoščati razlike. Naj olimpijski duh med narodi živi naprej.

Zato v soboto, 12. marca 2016, ob 12. uri župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon na Trg Evrope vabi župana sosednje Gorice Ettoreja Romolija in snovalce  omenjenih dogodkov izpred desetletja z Juretom Frankom na čelu. Napočil je čas za novo srečanje.

Na trgu  bodo: srebrni olimpijec Jure Franko, zdajšnja župana obeh Goric, Matej Arčon in Ettore Romoli, takratna župana obeh Goric, Mirko Brulc in Vittorijo Brancati, namestnik ambasadorja za šport, strpnost in fair play dr. Stanislav Pinter, poslanec italijanskega parlamenta Giorgio Brandolin, sopobudnik projekta in športni novinar Ervin Čurlič, predsednik Športnega društva Sonček Miran Franko, direktor  SOS otroške vasi Sarajevo Damir Mahmić in Milan Todorović, pred desetletjem še otrok - udeleženec akcije, danes pa predsednik združenja mladih, ki si želijo lepše prihodnosti v BiH.

vabilo

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti