Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Drugega aprila obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu

DATUM OBJAVE 01. april 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Kot poudarjajo v  Društvu za pomoč osebam z avtizmom OKO, Kojsko in v Zavodu Modri december, Zavodu za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper, med nami živijo tudi osebe z avtizmom, ki si prav tako kot vsi drugi želijo človeku dostojno življenje in enakopravne možnosti za sobivanje v družbi. Zaradi njihovih posebnosti jim takšno sobivanje ni samo po sebi dano in jim je v mnogih primerih tudi odvzeto.

V društvih dodajajo, da iz ne-vedenja, ne-znanja, ne-razumevanja in ne-poznavanja posebnosti oseb z avtizmom lahko nastaja zavračanje. Ključnega pomena za socialno vključenost oseb z avtizmom je urejeno družbeno okolje in razumevanje te problematike. Z razumevanjem lahko družba pomembno reagira pri aktivnem socialnem vključevanju teh oseb in pri vzpostavljanju socialne komunikacije ter interakcije med družbo in osebami z avtizmom.
 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti