Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zaključek 20. mednarodnega srečanja saksofonistov: »Vse barve saksofona« James Carter Organ Trio - Big Band RTV Slovenija

DATUM OBJAVE 08. julij 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

20. mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici se bo zaključilo z atraktivnim jazzovskim koncertom, v središču katerega bo vsestranski ameriški saksofonist James Carter. V Slovenijo prihaja v sklopu svoje mediteranske turneje in to bo njegov edini nastop v Sloveniji. Predstavil se s svojim orgelskim triom, v katerem sta še Gerard Gibbs na Hammond B3 orglah in Alex White na bobnih. Ob njem bo pod taktirko Lojzeta Kranjčana zaigral najpomembnejši slovenski jazzovski sestav Big Band RTV Slovenija, ki letos praznuje častitljivih 70 let delovanja. Posebej se bodo predstavili člani saksofonske sekcije, nekateri tudi z avtorskimi skladbami, skupaj z Big Bandom bosta nastopila še francoska saksofonista Guillaume Orti z lastnim jazzovskim programom in Claude Delangle z nepozabnimi melodijami velikana slovenske glasbe Janeza Gregorca.
 
Koncert se bo zaključil z novo skladbo, ki jo je naročil Kulturni dom Nova Gorica prav za praznovanje 20. obletnice mednarodnih srečanj saksofonistov. Napisal jo je odlični hrvaški skladatelj in saksofonist Gordan Tudor, v kateri bosta združila glasbene misli dva legendarna mojstra klasičnega in jazzovskega saksofona Claude Delangle in James Carter, ob njima pa domači in tuji gostje, ki hkrati sodelujejo v žiriji in organizaciji 8. mednarodnega tekmovanja saksofonistov, to pa so Matjaž Drevenšek, Steven Mauk (ZDA), Guillaume Orti (F), Dejan Prešiček, Lev Pupis, Gordan Tudor (HR), saksofonska sekcija ter celoten Big band RTV Slovenija.

Prijazno vabljeni!

 

Ostali podatki o koncertu so na spodnji povezavi:

http://www.kulturnidom-ng.si/dogodki-vpis/glasbeni-dogodki/2016/20.-mednarodno-srecanje-saksofonistov-7/

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti