Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V soboto odprtje letnega kina Silvana Furlana 2016

DATUM OBJAVE 02. avgust 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Letni kino Silvana Furlana bo na Poletni sceni v Novi Gorici med 6. in 21. avgustom četrtič zapored napel veliko platno in goriški publiki podaril enajst brezplačnih filmskih večerov, na katerih lahko vsakdo najde film zase.

Na otvoritvenem večeru bosta režiser Boris Petkovič in glavni igralec Jernej Gašperin iz prve roke predstavila zabavno ljubezensko zgodbo raperja in violinistke, romantično komedijo Utrip ljubezni. V goste prihaja tudi ekipa prve prave slovenske grozljivke Idile, ob projekciji dokumentarca Terra Magica pa se obeta filmsko vinski večer v družbi najboljših vinarjev iz čezmejnega vinorodnega okoliša.


Uspešnica igrano dokumentarni film Houston, imamo problem! bo ponudila nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot. Poseben večer bo posvečen kratkim filmom in njihovim ustvarjalcem Oddaljen spomin, Ljubezen na strehi sveta, Stopnice, Jašek, Idiot in Mali Princ. V Cannesu nagrajena pacifistična ljubezenska drama Daliborja Matanića Zenit pa pod drobnogled vzame posledice nedavnih balkanskih vojn in medetničnega sovraštva, ki se je razplamtelo na območju nekdanje skupne države.


Pester filmski izbor ponuja filme različnih žanrov in formatov in nastaja v sodelovanju s filmskimi institucijami iz našega prostora (Kinoatelje, Kinodvor, Kino Otok, Slovenska kinoteka in druge). Tako s festivala Kino Otok prihaja ognjevita in tankočutna drama italijanskega režiserja G. M. Gaudina V imenu ljubezni, v katerem blesti Valeria Golino. Taksi, z zlatim berlinskim medvedom nagrajeni film Jafarja Panahija, nam s psevdodokumentarno vožnjo po ulicah Teherana sestavi mozaik sodobne iranske družbe. V Puščavski kraljici pa boste lahko spremljali romantično pustolovsko dramo o raziskovalki Gertrude Bell.

Mestna občina Nova Gorica posveča letošnje leto v Solkanu rojenemu lutkarju Milanu Klemenčiču in ob tej priložnosti bo na letnem kinu na ogled češki celovečerni lutkovni film Mali mož.

Platno bo na zadnji letošnji filmski večer letnega kina zasijalo v črno belih podobah Charlesa Chaplina iz leta 1928. S projekcijo filma Cirkus se Letni kino Silvana Furlana pridružuje praznovanju 20. obletnice Slovenske kinoteke.


Podrobnejši program si lahko ogledate tudi na novi občinski spletni strani, namenjeni kulturnim in družabnim dogodkom v organizaciji Mestne občine Nova Gorica: http://dogodki-novagorica.si/dogodki/kategorija/letni-kino/

Vsi tuji filmi bodo opremljeni s slovenskimi podnapisi. V primeru dežja bodo nekatere projekcije izvedene v sejni dvorani novogoriške mestne hiše, za druge pa bomo poiskali nadomestni termin na zunanjem prizorišču, zato vas vabimo, da sledite svežim informacijam na naši spletni strani in na družbenih omrežjih.


Dodatne informacije: Mateja Zorn, vodja projekta Letni kino Silvana Furlana, tel. 041 353 261, e-pošta: zornmateja@gmail.com

 

Letni kino 2016.pdf

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti