Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Letni kino Silvana Furlana

DATUM OBJAVE 10. avgust 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica


     Tudi v četrtek, 11. avgusta, ob 21. uri je pred nami zanimiv, drugačen večer, saj bo na ogled slovenska grozljivka Idila. Z nami bodo tudi gostje, in sicer režiser Tomaž Gorkič, producent Zoran Dževerdanović in direktor fotografije Nejc Saje.
     V nedeljo, 14. avgusta, ob 21. uri se Letni kino vrača na Poletno sceno s filmom Zenit hrvaškega režiserja Daliborja Matanića. Gre za izjemen film, ki je prejel nagrado žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu in vesno za najboljšo fotografijo. Gost voditeljice Mateje Zorn bo pred filmom domačin Nejc Cijan Garlatti, sicer član Slovenskega narodnega gledališča, ki igra v tem filmu. V torek, 16. avgusta, ob 21. uri pa bo na sporedu film italijanskega režiserja Giuseppeja M. Gaudina V imenu ljubezni, v katerem blesti Valeria Golino. Na lanskoletnem filmskem festivalu v Benetkah je za najboljšo žensko vlogo prejela nagrado Coppa Volpi. Večer pripravljamo v sodelovanju s Kino Otokom, zato bo naša gostja direktorica festivala Kino Otok Tanja Hladnik. V sredo, 17. avgusta, ob 21. uri pa se bomo srečali s kratkimi filmi, kar nekaj njihovih ustvarjalcev prihaja z Goriškega.
     Mestna občina Nova Gorica posveča letošnje leto v Solkanu rojenemu lutkarju Milanu Klemenčiču in ob tej priložnosti bo na letnem kinu v četrtek, 18. avgusta, ob 21. uri na ogled češki celovečerni lutkovni film Mali mož. Večer nastaja v sodelovanju s festivalom Film na oko. Pred filmom pa bo priložnost za pogovor o Klemenčiču in lutkah, naši gostji bosta Katarina Brešan, kustosinja za umetnostno zgodovino Goriškega muzeja in Mojca Valič, scenografka.
Platno bo na zadnji letošnji filmski večer letnega kina zasijalo v črno belih podobah Charlesa Chaplina iz leta 1928. S projekcijo filma Cirkus se Letni kino Silvana Furlana pridružuje praznovanju 20. obletnice Slovenske kinoteke, zato bo naš gost direktor Slovenske kinoteke Ivan Nedoh.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti