Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova Gorica je prejela mednarodno znamko kakovosti Zelena destinacija

DATUM OBJAVE 28. september 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Z včerajšnjo slovesno podelitvijo znamke kakovosti Zelena destinacija oziroma »Slovenia Green Destination« na ljubljanskem gradu je Nova Gorica tudi uradno prejela ta mednarodni znak kakovosti. Na podelitvi ga je prevzel župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon skupaj z Dejano Baša, sekretarko Turistične zveze Nova Gorica. Slovenija pa je kot prva država na svetu prejela naziv zelene destinacije, kar bo nedvomno pripomoglo k večji prepoznavnosti in promociji naše države in vseh njenih turističnih krajev. Slovesnost je bila organizirana v okviru Mednarodne konference "Global Green Destinations Day", ki ob svetovnem dnevu turizma od ponedeljka do danes poteka v Ljubljani.

Turistična zveza TIC Nova Gorica je že dlje časa izvajala aktivnosti za pridobitev zelenega znaka "Slovenia Green Destination" za destinacijo Nova Gorica. Pridružila se je destinacijam, ki so vstopile v pilotni nacionalni program za pospeševanje uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma. Shema se izvaja pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO). Pridobitev znaka bo destinaciji služila za mednarodno primerljivo oceno ter tudi za nabor ustreznih ukrepov za izboljšave v prihodnosti. S pridobljenim znakom "Slovenia Green Destination" se bomo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirali kot okolju in družbi prijazna destinacija.

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon je ob prejemu znamke kakovosti Zelena destinacija za Novo Gorico povedal: " To razumem kot priznanje vseh, ki smo združili moči in delali na tem, da smo pridobili ta znak. To je še en dokaz več, da je v sodelovanju in povezovanju moč. Na tej poti moramo vztrajati in se truditi še naprej. Najlepše čestitke tudi sosednji Občini Brda, ki je prav tako pridobila ta znak."

Fotografije s podelitve: