Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Matej Arčon je sprejel madžarsko veleposlanico v Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi

DATUM OBJAVE 14. november 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na srečanju, ki je potekalo v ponedeljek, 14. novembra 2016 v novogoriški mestni hiši, sta se župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in madžarska veleposlanica v Republiki Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi pogovarjala zlasti o možnostih gospodarskega sodelovanja z Goriško. Poseben poudarek srečanja pa je bil namenjen želji, ki jo je izrazila veleposlanica, in sicer postavitvi spomenika padlim madžarskim vojakom v 1. svetovni vojni.

Pogovarjala sta se o možnosti postavitve spomenika padlim madžarskim vojakom v Solkanu ob reki Soči v bližini obstoječega pokopališča iz 1. svetovne vojne. Gre za lokacijo, ki povezuje ključne točke soške fronte na ožjem goriškem območju – Sabotin, Sveto Goro, Škabrijel in Sočo. V bližini je nenazadnje tudi znameniti solkanski most. Župan je veleposlanici povedal, da bo mesta občina v okviru Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO dodatno urejala območje ob reki Soči z vzpostavitvijo kolesarskih poti in brvi čez Sočo ter navezavo na obstoječo kolesarsko stezo Solkan–Plave. Kot je v pogovoru poudaril župan, na tem območju nastaja pomembno turistično vozlišče, ki nudi odlično izhodišče za različne oglede. Madžari vsako leto množično obiskujejo območje soške fronte, kjer je žal umrlo veliko njihovih prednikov. Župan Matej Arčon je veleposlanici obljubil pomoč strokovnih služb pri natančni določitvi kraja postavitve spomenika ter ostalih ustreznih postopkih za njegovo postavitev. V pogovoru sta se dotaknila tudi  področja  trajnostne mobilnosti in pametnih mest ("Smart Cities") ter se zavzela za tesnejše stike predvsem na področju gospodarskega sodelovanja.

 

Foto: Mateja Pelikan

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti