Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sofinanciranje projektov na področju nepremične kulturne dediščine v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 11. januar 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je 30. decembra 2016 v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani www.nova-gorica.si objavila Javni razpis o sofinanciranju kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine v Mestni občini Nova Gorica za leto 2017. Na ta način mestna občina že četrto leto tudi v praksi udejanja javni interes na področju ohranjanja nepremične kulturne dediščine. Rok za prijavo na javni razpis je 30. januar 2017 do 10. ure.

Namen javnega razpisa je spodbujanje sofinanciranja projektov obnove in prezentacije nepremičnih kulturnih spomenikov s ciljem varovanja kulturne dediščine ter razvijanja zavesti o njenih vrednotah, izboljšanja dostopnosti do kulturne dediščine in njenega komunikacijskega potenciala ter povečanja možnosti za trajnostni razvoj. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje gradbeno-obrtniških posegov in investicijsko-vzdrževalnih del za ohranjanje kulturnovarstvenih sestavin z odlokom razglašenih kulturnih spomenikov lokalnega pomena v Mestni občini Nova Gorica.

Upravičeni stroški za prijavo na javni razpis so stroški gradbeno-obrtniških posegov in investicijsko-vzdrževalnih del za ohranjanje kulturnovarstvenih lastnosti na kulturnih spomenikih, skladnih s kulturnovarstvenimi pogoji, ki so potrjeni s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, in sicer: stroški sanacije temeljev, sten (zidovi), stropov, stopnišč, strešnih konstrukcij in streh – kritin, notranjih in zunanjih ometov (fasade), stavbnega pohištva (okna, vrata), stavbno-kleparskih elementov, tlakov ter drugi stroški, ki pripomorejo oziroma omogočajo ohranjanje kulturnovarstvenih lastnosti spomenika. Stroški tistih del, ki neposredno ne pripomorejo k ohranjanju kulturnovarstvenih lastnosti spomenika (npr. elektro in vodoinstalacijskih del, notranja oprema, ogrevalni sistemi, gradbeni nadzor, ipd.), niso predmet sofinanciranja občine.

Višina razpisanih sredstev za leto 2017 znaša 50.000 EUR. Prijavitelji lahko zaprosijo za največ 50 % celotne vrednosti upravičenih stroškov za realizacijo projekta, 50% sredstev morajo zagotoviti iz drugih virov (npr. Ministrstvo za kulturo, sponzorji, lastna sredstva ipd.). Upravičenci do sredstev javnega razpisa so lahko le lastniki oz. solastniki kulturnega spomenika z ustreznimi dokazili. Zgornja višina zaprošenih sredstev znaša 16.666 EUR, sofinancirani projekti pa morajo biti realizirani v letu 2017.

Na pobudo svetnikov Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica, da bi se sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine razširilo tudi na nepremično kulturno dediščino, ki z odlokom ni razglašena za kulturni spomenik, bomo v občinski upravi to možnost proučili in predvidoma v letu 2018 razširili financiranje.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti