Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk princa Ludvika Alfonza Burbonskega v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 20. februar 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

V nedeljo, 19. februarja 2017, je princ Ludvik Alfonz Burbonski obiskal Frančiškanski samostan na Kostanjevici v Novi Gorici, kjer ga je sprejel župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon. Na Goriško je princ prišel že v soboto kot gost grofice Caroline Levetzow Lantieri v palači Lantieri. Najprej se je srečal z goriškim županom Ettorejem Romolijem ter novogoriškim županom Matejem Arčonom v občinski palači v Gorici.

V nedeljo se je udeležil maše, ki je potekala v slovenščini, nato pa si ogledal frančiškanski samostan s knjižnico ter grobnico, kjer se je poklonil zadnjemu francoskemu kralju Karlu X, ki je v njej pokopan. Ob tej priložnosti je kostanjeviškemu samostanu in njegovemu gvardijanu patru Jerneju Kurinčiču podaril svetinjo svetega Ludvika. Princ Ludvik Alfonz Burbonski je dejal, da bo spoštoval željo svojega prednika, ki je želel biti pokopan na Kostanjevici.

Na Kostanjevici v Novi Gorici so se maše udeležili tudi prinčev osebni tajnik Phillippe de Montillet, baronica madame Hue, grofica Carolina Levetzow Lantieri, župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk, številni člani plemiških družin iz Padove, Vidma in Gorice ter francoski novinar, poznavalec evropskih kraljevih rodbin, Stéphane Bern. Obisk princa Ludvika Alfonza Burbonskega je še okrepil sodelovanje med mestoma Nova Gorica in Gorica ter potrdil mesto pokopa zadnjih francoskih kraljev. To je bil prvi obisk princa Burbonskega v Sloveniji in, kot je dejal, se bo še vrnil.

 

Fotografije: David Verlič / E-fronta

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate na spodnji povezavi:
https://goo.gl/a0T3os

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti