Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

E-cikliraj, novi zabojniki za odslužene male gospodinjske aparate in baterije v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 10. marec 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica se pridružuje vseslovenskemu projektu gospodarjenja z e-odpadki. Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon je v četrtek, 9. marca 2017, skupaj s predstavnico družbe ZEOS d.o.o. podpisal listino za zelene zabojnike ter s simbolično oddajo odpadkov pospremil novo pridobitev. Organizatorji projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, družba ZEOS d.o.o, skupaj z lokalnima partnerjema Komunala Nova Gorica d.d. in Komunalno stanovanjska družba d.o.o. Ajdovščina, je v četrtek simbolično predala občanom v uporabo nove zabojnike za odslužene male gospodinjske aparate in baterije.

Odsluženi mali aparati in baterije ne sodijo med mešane komunalne odpadke, gre za posebne odpadke, saj vsebujejo težke kovine, ki so v primeru nepravilnega ravnanja za okolje zelo nevarne, po drugi strani pa so to tudi surovine, iz katerih lahko naredimo nove proizvode in s tem ohranimo tudi naravne vire.

Tekom izvajanja petletnega projekta želijo njegovi izvajalci spreminjati navade občanov in občank na področju ravnanja s starimi aparati. Zavedajo se, da le ozaveščanje zaradi pomanjkanja časa ob današnjem življenjskem tempu ni dovolj, zato želijo približati infrastrukturo ločenega zbiranja malih aparatov in odpadnih baterij vsem gospodinjstvom širom države.

Novi zabojniki bodo na ekoloških otokih tako v Mestni občini Nova Gorica kot tudi v drugih primorskih občinah partnericah projekta (Ajdovščina, Brda, Kanal, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in Vipava).

Več informacij: http://e-odpadki.zeos.si/sl/ ali www.komunala-ng.si.

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti