Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

27. otroški parlament ožje Goriške regije in poslanica mladih parlamentarcev Novi Gorici ob jubileju

DATUM OBJAVE 21. marec 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mladi parlamentarci vseh osnovnih šol v goriških občinah so na današnjem Otroškem parlamentu izročili županu Mestne občine Nova Gorica Mateju Arčonu poslanico ob 70-letnici mesta. V poslanici so med drugim zapisali, da se zavedajo, da živijo v čudovitem okolju in čestitali mestu ob jubileju. Razmišljali so, kakšno mesto si želijo. Odraščati želijo v urejenem, čistem in zelenem mestu. Takšnem z veliko igrišči, parki, sprehajalnimi in kolesarskimi potmi.  Poleg vrtnic, ki so simbol mesta, si želijo več dreves z velikimi krošnjami in tudi sadnih dreves. Mesto naj jim omogoči čim več možnosti za izobraževanje, druženje in športne aktivnosti. Poslanici in pozdravom je sledilo delo v skupinah. Ob temah Kdo sem in kakšen človek želim postati, Prihodnost, Vrednote ter Okolje so razmišljali o prihodnosti in vlogi otrok.

Letošnji otroški parlament je bil že 27. zapovrstjo. Organizira ga Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško v sodelovanju s 14 osnovnimi šolami iz Mestne občine Nova Gorica ter občin Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba.

 

Foto: Mateja Pelikan

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti