Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk delegacije najvišjih predstavnikov italijanske mreže CoMoDo s področja trajnostne mobilnosti

DATUM OBJAVE 30. marec 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Novogoriški župan Matej Arčon je v četrtek, 30. marca 2017, na Trgu Evrope med Novo Gorico in Gorico skupaj s podpredsednikom Državnega zbora RS Matjažem Nemcem, predstavnikom Operativne iniciative za Bohinjsko progo Matjažem Marušičem in odbornikom Občine Gorica Guidom Germanom Pettarinom pozdravil delegacijo najvišjih predstavnikov italijanske mreže CoMoDo (Confederazione Mobilità Dolce), ki se ukvarja s področjem trajnostne mobilnosti. Delegacija se udeležuje »Mini čezmejnega železniškega maratona«, ki vključuje tudi ogled Bohinjske proge. Namen dogodka je poudariti nujnost izboljšanja čezmejnih železniških povezav med Italijo, Slovenijo in Avstrijo, ki so danes žal precej neustrezne oz. delno celo neobstoječe, ter pomen ohranitve in valorizacije stranskih železniških prog z namenom razvoja trajnostne mobilnosti in zelenega turizma.

Delegacija se je iz Trsta do Gorice pripeljala z vlakom, nato pa z mestnim avtobusom do Trga Evrope, kjer si je med drugim ogledala tudi Čezmejno kulturno-informacijsko stično točko. Župan Matej Arčon je gostom predstavil dobro sodelovanje obeh mest, ki v zadnjih letih s pomočjo Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje – EZTS GO orje ledino tovrstnega sodelovanja in postaja primer dobre prakse tudi za druga mesta po Evropi. Župan je izpostavil edinstveno zgodbo obeh mest, od katerih je Gorica več kot tisočletno mesto, Nova Gorica pa prav letos praznuje 70. rojstni dan. Obe mesti imata številne kulturne in naravne danosti, ki jima nudijo odlično izhodišče za skupno promocijo. Poudaril je podporo železniškemu povezovanju Slovenije in Italije. Na nekaterih odsekih bi po županovem mnenju z razmeroma nizkim finančnim vložkom lahko bistveno izboljšali povezave in prispevali k infrastrukturnemu razvoju območja, seveda ob upoštevanju sodobnih usmeritev na področju trajnostne mobilnosti. Podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec je poudaril pomen skupne prihodnosti v Evropski uniji in povezovanja, ki lahko bistveno izboljša razvoj in kvaliteto življenja prebivalcev posameznih območij.

 

Foto: Mateja Pelikan

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti