Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Na Goriško pridobljenih pol milijona evrov iz projekta Nekteo - podpis pogodbe v Celovcu

DATUM OBJAVE 05. april 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon se je v sredo, 5. aprila 2017, skupaj s sodelavci z mestne občine udeležil svečanega podpisa pogodbe o sofinanciranju odobrenih projektov v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija. Gre za pomemben dosežek mestne občine, ki je s sodelovanjem Projektne pisarne MO Nova Gorica in Goriške lokalne agencije Golea prvič nastopila na omenjenem razpisu in uspela kot partner v projektu Nekteo. V okviru projekta bomo izvajali aktivnosti za izboljšanje energetske učinkovitosti in uporabe obnovljivih virov energije. Skupna vrednost projekta znaša 1.515.100 evrov, od tega bo mestna občina iz projekta pridobila 200.000  evrov, Golea pa 300.000 evrov. Skupaj bo tako na Goriško vloženih pol milijona evrov. Prijava je bila uspešna tudi po zaslugi izkazane podpore mesta Celovec, s katerim je Nova Gorica pobratena.

Na slovesnem podpisu pogodbe je župan Matej Arčon poudaril zadovoljstvo MO Nova Gorica, da smo uspeli na razpisu in se ob tej priložnosti zahvalil županji Občine Celovec Mariji-Luise Matiaschitz za izkazano podporo. Posebej je izpostavil pomen sodelovanja v projektih v času, ko se Evropska unija sooča s krizo in negotovostjo. Mednarodni projekti krepijo sodelovanje in vezi med narodi ter omogočajo prenos dragocenih izkušenj. In prav dolgoletne izkušnje mestne občine v projektih Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Italija bomo lahko prenašali na ostale partnerje.

Mestna občina bo v okviru projekta vzpostavila  mobilno izobraževalno postajo, ki bo omogočala predstavitev alternativnih virov energije in učinkovite rabe energije (OVE/URE) na zanimiv, inovativen in učinkovit način. Ta se bo selila po celotnem območju zahodne Slovenije in avstrijske Koroške. Obenem bomo v osmih javnih stavbah namestili sistem za daljinsko spremljanje porabe energije (vode, toplote, elektrike), ki bo uporabnikom in lastnikom neposredno zagotavljal povratne informacije o dejanski porabi energije ter s tem dvigoval motiviranost za varčevanje z energijo.  Vzpostavili bomo 3 energetske vzorčne točke (primere dobrih praks, na primer MIC), kjer bodo lahko strokovnjaki, pa tudi splošna javnost, pridobili razumljive informacije o raznoliki uporabi obnovljivih virov energije (biomase, vodne in sončne energije, bioplina idr.).

V nadaljevanju obiska v Celovcu se je župan udeležil prvega srečanja partnerjev znotaj projekta Nekteo, v popoldanskem času pa se je skupaj z gojenci in spremljevalci Varstveno delovnega centra Nova Gorica (VDC) in Slovenskega združenja za duševno zdravje Nova Gorica (ŠENT) udeležil uradnega sprejema pri celovški županji v mestni hiši. Gojenci VDC-ja in člani ŠENT-a se danes v Celovcu udeležujejo Mednarodnega srečanja oseb z ovirami Inclusia 2017.

 Foto: nagovor župana Mateja Arčona ob podpisu pogodbe v Celovcu

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti