Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Park oddiha in razmisleka na Prevalu vključen v arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije

DATUM OBJAVE 19. april 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Festival Odprte hiše Slovenije, ki se bo odvijal po Sloveniji od 21. do 23. aprila 2017, je letos vključil v svoj program ogledov tudi Park oddiha in razmisleka na Prevalu, ki je bil odprt decembra 2016. Spomenik je posvečen stoletnici bojev na soški fronti in 160-letnici rojstva generala Boroevića, pobudo zanj je dalo Društvo soška fronta 1915–1917, ki skrbi za ohranjanje spomina na prvo svetovno vojno. Postavitev spomenika je podprla Mestna občina Nova Gorica, ki je za postavitev spomenika in ureditev parka iz proračuna namenila 47.580 evrov, sredstva pa je prispevalo tudi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Arhitekturno zasnovo je pripravil arhitekturni biro Kreadom d.o.o. iz Nove Gorice.

Odprte hiše Slovenije ponujajo javnosti brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev, da lahko vsakdo raziskuje in razume vrednote dobro oblikovanega prostora. Voden ogled Parka oddiha in razmisleka na Prevalu bo v nedeljo, 23. aprila 2017, ob 12. uri.
Več informacij in prijave na ogled: www.odprtehiseslovenije.org/objekt/park-oddiha-in-razmisleka/

V mrežo sodobne slovenske arhitekture so z Goriškega poleg spomenika uvrščeni tudi novogoriška mestna hiša, Goriška knjižnica Franceta Bevka, MTC – mestni trgovski center v Novi Gorici, projekt celovite prenove mestnega središča v Novi Gorici, Podružnična šola Ledine, dva trga v Šempasu – oživitev vaških jeder, stavba podjetja Intra Lighting, Poslovna hiša Istrabenz Gorenje, Stomatološka ambulanta Stamboldžioski in hiša Vinazza. Več: www.odprtehiseslovenije.org

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti