Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prvomajsko dogajanje v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 25. april 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ob pomembnem jubileju Nove Gorice, njeni 70-letnici, pripravljamo v mestu pestro prvomajsko dogajanje. Pri tem smo združili moči z društvi, ki želijo prispevati k prazničnemu utripu in ohranjanju prvomajskih tradicij. Seveda ne bo šlo brez mlaja, ki ga bodo furmani pripeljali pred novogoriško mestno hišo. Zagorel pa bo tudi kres, ki ga pripravljajo novogoriški taborniki.

Priprave na prihod mlaja se bodo začele v soboto, 29. aprila, ko bodo članice Aktiva mestnih žena Goričanke ob 14. uri na ploščadi pri Goriški knjižnici Franceta Bevka pletle bršljanovo kito za mlaj, v katero bodo v počastitev jubileja mesta vpletle tudi 70 ročno izdelanih vrtnic. Na Trnovski planoti pa bodo že od jutra pripravljali vse potrebno za prevoz mlaja: tradicionalno ročno podiranje smreke, kleščenje, lupljenje in priprava voza. V nedeljo, 30. aprila, bodo taborniki ob podpori Mestne občine Nova Gorica v Borovem gozdičku za gledališčem pripravili KRESOVANJE. Začelo se bo z otroškimi delavnicami ob 13. uri. Udeleženci športno-taborniških iger se bodo lahko tudi posladkali s toplimi palačinkami. Ob 16.30 bo sledil prihod furmanov v Novo Gorico, ki bodo s konji iz Trnovega pripeljali mlaj. GORIŠKI MLAJ bomo tradicionalno okrasili in dvignili pred mestno hišo. V Borovem gozdičku bomo ob 20.30 prižgali kres, ki mu bosta sledila koncerta slovenskih glasbenih skupin Čedahuči in Nesesari Kakalulu. V ponedeljek, 1. maja, pa bo Novo Gorico že tradicionalno prebudila prvomajska budnica s člani Goriškega pihalnega orkestra, ki bodo svoj obhod mesta začeli že takoj po 6. uri.

Prvomajsko slavje v Novi Gorici - vabilo.pdf

Več: www.dogodki-novagorica.si

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti