Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Novi Gorici s pešbusom v šolo

DATUM OBJAVE 17. maj 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Od aprila v Novi Gorici poteka akcija z naslovom Pešbus, ki jo organizira Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Javnim zavodom za šport Nova Gorica. V okviru Pešbusa zagotavljamo spremstvo odrasle osebe, ki pospremi otroke na poti v šolo. Otroci se lahko pešbusu priključijo na več postajališčih na poti. Osnovni namen te akcije je spodbujanje trajnostne mobilnosti ter zdravega življenjskega sloga. Akciji, ki bo potekala vse do konca šolskega leta, se je zaenkrat pridružilo 13 otrok iz POŠ Ledine. Na podlagi prijav sta bili začrtani dve trasi, ki vodita po mestnih ulicah do šole. Povabilu za spremljanje otrok v šolo so se prijazno odzvali člani Društva Šola zdravja in eden od staršev, k sodelovanju pa smo pozvali še druga društva in prostovoljce.

V Novi Gorici je ta akcija potekala že lani. Organizirano spremljanje v šolo je bilo med deležniki in širšo javnostjo prepoznano kot potencialni skupnostni projekt za izvedbo tudi v okviru projekta Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri, ki so ga v sodelovanju z MONG izvajale nevladne organizacije IPOP, Focus, Umanotera in PIC. Na Mestni občini Nova Gorica si želimo, da bi se akciji priključilo še več otrok, saj je gibanje zelo pomembno za zdravje, poleg tega pa na pešbusu ni nikoli dolgčas. Pot v šolo postane tako veliko bolj zabavna in zanimiva. Kot so povedali prostovoljci, so vključeni otroci zelo zadovoljni in se redno vračajo v pešbus.

 

Foto: Mateja Pelikan

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti