Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Grad Rihemberk že v prvih dneh obiskan nad pričakovanji

DATUM OBJAVE 20. junij 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Izjemno dober obisk gradu se je po četrtkovem odprtju nadaljeval tudi ob koncu tedna. V soboto si je grad ogledalo 77 obiskovalcev, v nedeljo pa kar 150. V prvi sezoni odprtja gradu je vstop v grajski kompleks prost, plačljivi so samo vodeni ogledi, ki jih je mogoče naročiti pri lokalnem turističnem društvu. Grad je ob sobotah in praznikih odprt od 10. do 19. ure, ob nedeljah pa od 13. do 19. ure. Vodeni sprehodi po grajskem kompleksu so za predhodno najavljene obiskovalce možni tudi v drugih terminih. Za informacije in rezervacije obiskovalci lahko pokličejo na tel. št. 051 201 910 oziroma pišejo na elek. pošto grad.rihemberk@gmail.com.

Urnik - odpiralni čas


Mestna občina Nova Gorica je skupaj s Krajevno skupnostjo Branik in številnimi krajani Branika minuli četrtek ponovno odprla grad Rihemberk za obiskovalce. S tem je narejen prvi pomemben korak k oživitvi gradu. Grad je očiščen, urejen je varen dostop. Zankrat si je mogoče ogledati predvsem zunanjost tega mogočnega objekta zotraj grajskega kompleksa, sčasoma pa upamo, da nam bo uspelo grad oživiti v celoti.

    Prav v ta namen sodelujemo v projektu Restaura, sredstva za nadaljnjo obnovo gradu pa iščemo tudi na drugih razpisih. Pri tem je izjemnega pomena sodelovanje domačinov, ki so si že doslej zelo prizadevali za odprtje gradu. Sodelovali so s prostovoljnimi akcijami pri čiščenju gradu, na otvoritvenem večeru pa so se predstavili s sejmom umetniških izdelkov in pogostitvijo obiskovalcev. Že zdaj so izrazili velik interes pri organizaciji kulturnih vsebin v grajskem kompleksu.

    Na otvoritvenem večeru se je predstavila skupina Svitar pod vodstvom Bojane Čibej, ki je pripravila srednjeveško obarvan program. Preko petsto obiskovalcev je uživalo v grajskem večeru, ki se je zaključil z ognjenim šovom.
Urnik - odpiralni čas
 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti