Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poziv k previdnosti zaradi povečane verjetnosti nastanka požarov

DATUM OBJAVE 01. avgust 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Štab civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica sporoča, da je zaradi daljšega sušnega obdobja in vročinskega vala zelo povečana verjetnost nastanka požarov v naravnem okolju. Takšno stanje bo trajalo najmanj do prvih izrazitih padavin. Zato svetujemo strogo previdnost pri uporabi odprtega ognja v naravnem okolju.

Da ne bi zagorelo, je potrebno upoštevati naslednje:

- prepovedano je zavreči cigaretne ogorke v naravi ali odlagati katerekoli goreče predmete, ki lahko povzročijo požar,

- pri kurjenju na piknikih je potrebno ustrezno urediti kurišče, ogenj pa nadzorovati ves čas kurjenja, na koncu je potrebno ogenj temeljito pogasiti z vodo,

- ob vetru kurjenje ni dovoljeno oziroma je treba z njim ob pojavu vetra takoj prenehati ter ogenj pogasiti z vodo,

- prepovedano je kurjenje odpadkov in vsakršno požiganje.

S previdnim in odgovornim ravnanjem lahko sami veliko pripomoremo k temu, da ne bi prišlo do požarov in s tem ogrožanja življenja ljudi, njihovega imetja in narave.