Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Šempasu smo odprli prizidek in prenovljeni vrtec

DATUM OBJAVE 19. september 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

V torek, 19. septembra 2017, je popoldan Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Osnovno šolo in Vrtcem Šempas slovesno odprla prizidek in prenovljen Vrtec Šempas. Prenova in energijska sanacija Vrtca Šempas sta potekala v okviru investicijskega projekta »Celovita energetska sanacija in prenova stavb v lasti Mestne občine Nova Gorica«. Projekt predvideva izvedbo celovite energetske sanacije in prenove štirih javnih objektov, in sicer izgradnjo prizidka in energetsko prenovo vrtca Šempas, rekonstrukcijo in energetsko sanacijo telovadnice OŠ Solkan, vrtca Dornberk in  telovadnice OŠ Branik. Skupno gre za 2.323,27 m2 ogrevanih površin. Cilj investicijskega projekta, ki ga zasleduje MO Nova Gorica, je zmanjšati porabo energije in tekoče obratovalne stroške objektov ter zagotoviti ustrezne prostorske kapacitete. Skupna investicijska vrednost prenove vseh štirih objektov je 2.056.284,23 €, od tega je mestna občina pridobila 318.418,70 € s strani Ministrstva za infrastrukturo in 721.785,00 € s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Izgradnja prizidka k obstoječemu objektu Vrtca Šempas in energetska sanacija vrtca zajema 435,16 m2  površin za izvajanje vzgojno varstvene dejavnosti. Z deli smo začeli februarja letos. Gradnja je potekala po terminskem planu in se je zaključila v septembru 2017. V začetku septembra so tako otroci že lahko prestopili njegov prag. Izvajalec del je bilo podjetje Makro5 gradnje d.o.o., dobavitelj opreme za vrtec pa Gonzaga pro d.o.o. Pogodbena vrednost del je znašala  944.011,98 € (z DDV). Z izgradnjo prizidka in energetsko prenovo so se izboljšali tudi  delovni in bivanjski pogoji za zaposlene in otroke ter druge uporabnike objektov.

V nadaljevanju projekta »Celovita energetska sanacija in prenova stavb v lasti Mestne občine Nova Gorica« izvajamo rekonstrukcijo in energetsko sanacijo telovadnice OŠ Solkan. Z gradnjo smo začeli junija letos, dela bodo zaključena predvidoma prihodnji mesec. Izbrani izvajalec del je podjetje VG5 d.o.o., pogodbena vrednost del pa znaša 418.895,45 € (z DDV). Z izvedbo rekonstrukcije in energetske sanacije vrtca Dornberk in telovadnice OŠ Branik pa bomo začeli junija prihodnje leto, zaključili pa dobra dva meseca kasneje, v septembru.

Na prireditvi ob odprtju prizidka in energetsko obnovljenega Vrtca Šempas so nastopili otroci Vrtca Šempas in učenci OŠ Šempas, prireditev pa je povezovala Damjana Golavšek. Pozdravne besede so prispevali župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, ravnateljica OŠ Šempas Zarja Hönn Marc in vodja Vrtca Šempas Nataša Leban.

 

Foto: David Verlič

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti