Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ob svetovnem dnevu otrok Nova Gorica predaja županovanje otrokom

DATUM OBJAVE 20. november 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Nova Gorica skupaj z desetimi drugimi občinami po Sloveniji za en dan predaja županovanje otrokom. Gre za pobudo UNICEF-a Slovenija, s katero bodo Otrokom prijazna UNICEF-ova mesta simbolično obeležila svetovni dan otrok in obenem 28. obletnico sprejema Konvencije o otrokovih pravicah. Otroci župani si prizadevajo predvsem za boljše možnosti za participacijo otrok in mladih v lokalnih okoljih, da bi bil njihov glas pogosteje slišan in upoštevan ter za soustvarjanje mest po meri otrok.

Pomembno je, da si za uresničevanje otrokovih pravic prizadevamo vse dni v letu in ustvarjamo okolje, ki omogoča slehernemu otroku poln razvoj potencialov. 20. november, ko obeležujemo svetovni dan otrok in 28. obletnico sprejetja Konvencije otrokovih pravic, nudi posebno priložnost za opomnik o pomembnosti tega prizadevanja. Na to danes opozarjajo tudi župani v enajstih otrokom prijaznih UNICEF-ovih mestih – v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Domžalah, Postojni, Ptuju, Kidričevem, Trbovljah, Radljah ob Dravi, Lukovici ter Zagorju ob Savi in za en dan otrokom predajajo ključ občine in njeno vodenje.

Ob svetovnem dnevu otrok otroci z vsega sveta opozarjajo nase in za en dan prevzemajo najpomembnejše vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, kulturi in športu. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Tudi v Sloveniji otroci danes prevzemajo vodenje države, nekaterih ministrstev, šol, podjetij, medijev, športa in kulture. Tako so danes v vlogi predsednika Republike Slovenije, predsednika Vlade RS in na družbenih omrežjih predsednika Državnega zbora. Hkrati smo iz vrst najmlajših dobili tudi ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na družbenih omrežjih ministrico za izobraževanje, znanost in šport ter župane enajstih občin. Otroci pomembne vloge prevzemajo tudi v medijih, v gospodarstvu kot vodilni v številnih podjetjih, v kulturi, zavzeli pa so tudi družbena omrežja UNICEF-ovih podpornikov priljubljenega košarkarja Boštjana Bokija Nachbarja ter stand up komika in pisca Boštjana Gorenca Pižame. Številne šole po Sloveniji so danes dobile »nove« ravnatelje in učitelje, »novega« izvršnega direktorja je za en dan dobil tudi UNICEF Slovenija, pobudnik aktivnosti v Sloveniji.

Županovanje otrokom 2017 - sporočilo za javnost.pdf

 

Županovanje Mestne občine Nova Gorica je danes prevzela mlada županja Polona Trojer iz Osnovne šole Milojke Štrukelj Nova Gorica. Delovni dan je začela s srečanjem z županom Matejem Arčonom, kateremu je tudi predala gradivo. Nato je obiskala direktorico občinske uprave Vesno Mikuž ter vodjo Kabineta župana Andreja Markočiča. Spoznavanje občinske uprave je nadaljevala skupaj z delegacijo z obiskom oddelkov mestne občine.

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti