Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obarvajmo svet oranžno ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami

DATUM OBJAVE 24. november 2017
VIR Mestna občina Nova Gorica

Organizacija združenih narodov je 25. november razglasila za Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. S tem dnem se vsako leto začne 16 dni akcij proti nasilju nad ženskami, ki se zaključijo z 10. decembrom, Svetovnim dnevom človekovih pravic. Mestna občina Nova Gorica se pridružuje kampanji Generalnega sekretarja Združenih narodov »Združimo se proti nasilju nad ženskami«, ki poteka pod sloganom »Orange the World 2017 – Obarvajmo svet oranžno«. V soboto, 25. decembra, bo pročelje novogoriške mestne hiše osvetljeno z oranžno barvo.

Namen kampanje je ozaveščanje javnosti o problematiki nasilja nad ženskami in dekleti ter zavezanost ključnih akterjev k odpravi vseh oblik nasilja. Kampanja združuje aktivnosti  mednarodnih organizacij, državnih in javnih struktur, organizacij civilne družbe ter posameznikov in posameznic. Ena od aktivnosti, ki na simbolni ravni opozarja na problematiko nasilja nad ženskami in dekleti ter zavezanost k odpravi vseh oblik nasilja, je svetlobno oranžno obarvanje pomembnih javnih prostorov in objektov. Tudi letos se bodo oranžno obarvale stavbe Združenih narodov, Sveta Evrope, Evropske komisije ter vladnih in predsedniških palač, parlamentov, kulturnih in naravnih spomenikov držav celega sveta, katerim se je pridružila tudi Slovenija.

Več informacij o kampanji je dostopnih na povezavi:
www.unwomen.org/en/what-we-do

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti