Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Osrednja slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku v znamenju mladih in njihove ustvarjalne energije

DATUM OBJAVE 30. januar 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Mestni občini Nova Gorica bomo slovenski kulturni praznik počastili s slovesnostjo v ponedeljek, 5. februarja 2018, ob 20. uri v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Ker letošnje leto posvečamo ustvarjalnosti mladih, smo snovanje in izvedbo osrednje slovesnosti zaupali mladim ustvarjalcem goriškega prostora. Na odru se bodo prepletali glasba, film, ples in poezija. Za scenarij in režijo skrbi videastka Valérie Wolf Gang, ki je zaključila magistrski študij medijskih umetnosti in praks na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici in je aktivno vključena v različna področja sodobne umetnosti in produkcije, video in filmske projekte, mednarodne razstavne selekcije in umetniške rezidence. Nad likovno podobo bdi Nina Bric, pisana in provokativna slikarka, ilustratorka, striparka in vsestranska ustvarjalka. V mladostno razigranost in ustvarjalno svobodo mladih nas bo s slavnostno besedo popeljala Ana Zavrtanik Ugrin, podžupanja Mestne občine Nova Gorica. Kulturni program bodo sooblikovali plesalci MN Dance Company, pa besede in glasba dijakov Gimnazije Nova Gorica, Singgirls in Dekliškega zbora Zarja ter kratki filmi dijakov Klasičnega liceja Primož Trubar iz Gorice in študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.

 

 

Režija in scenarij: Valérie Wolf Gang
Scenografija: Nina Bric
Videografija: Urša Bonelli Potokar

Program sooblikujejo:
dijaki Gimnazije Nova Gorica
študenti Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici
plesalci MN Dance Company
dekliška zbora Singgirls in Zarja
dirigentki Mojca Maver Podbersič in Anja Šinigoj

 

Brezplačne vstopnice bodo na voljo na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica ob delavnikih od 10. do 13. ure in od 14. do 16. ure ter uro pred slovesnostjo oz. do polne zasedenosti dvorane.

Kulturni praznik 2018 - vabilo.pdf

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti