Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Na Kariernem sejmu v Novi Gorici o možnostih zaposlovanja in iskanju ustreznih kadrov

DATUM OBJAVE 01. marec 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Danes v pritličju novogoriške mestne hiše poteka Karierni sejem, ki ga organizira Zaposlitveni portal MojeDelo.com skupaj z Mestno občino Nova Gorica in Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje. Na sejmu se do 18. ure predstavlja več kot 25 lokalnih podjetij, ki trenutno v svoje vrste vabijo nove kadre. Dopoldan je bila v  okviru sejma organizirana okrogla miza na temo iskanja ustreznih kadrov ter izbire zaposlitve kot pomembnega kariernega koraka. Vesna Petrič Uran, direktorica Območne službe Nova Gorica Zavoda RS za zaposlovanje, je ob tem povedala, da je delež brezposelnih oseb v regiji v upadanju. Tako se je brezposlenost od leta 2013 do danes prepolovila. Kot je povedala, je prostih delovnih mest v regiji vse več, zaposlovalci pa iščejo predvsem visoko izobražene kadre. 

Na okrogli mizi je sodeloval tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, ki je izpostavil vlogo institucij, ki povezujejo podjetja in iskalce zaposlitve, kot so Zavod za zaposlovanje, Obrtno-podjetniška zbornica, Gospodarska zbornica in Medpodjetniški izobraževalni center Nova Gorica. Kot ključno vlogo občine pri podpori gospodarstvu je poudaril različne spodbude, ki jih občina namenja gospodarstvu: od brezobrestnih kreditev preko Javnega sklada malega gospodarstva Goriške, do finančnih spodbud za sofinanciranje zagona novih inovativnih podjetij, za projekte inovacij in za sofinanciranje prijav na mednarodne in državne razpise v strateška partnerstva povezanih podjetij. Poleg navedenih razpisov, ki so namenjeni izključno spodbudam za razvoj inovativnih podjetij, v mestni občini preko javnih razpisov spodbujamo tudi naložbe mikro in malih  podjetij, udeležbe na sejmih in poslovnih konferencah. Letno sta objavljena tudi razpisa za nabavo opreme v mikro in malih podjetij in za sofinanciranje promocijskih aktivnosti podjetij, ki poslujejo na območju Mestne občine Nova Gorica. Do proračunskih sredstev za spodbujanje podjetništva so upravičena tudi velika podjetja, in sicer ko gre za subvencioniranje novih zaposlitev in subvencioniranje komunalnega prispevka. 

Kot glaven gospodarski projekt Mestne občine Nova Gorica je župan Matej Arčon izpostavil vzpostavitev Poslovne cone Kromberk, kjer se bodo v prihodnje odprle številne priložnosti za nove zaposlitve. Družba Projekt in Mestna občina Nova Gorica sta januarja letos podpisala pismo o nameri o odkupu zemljišč za vzpostavitev nove gospodarske cone. Gre za izjemno pomembno področje na območju Nove Gorice, ki ponuja možnost razvoja podjetništva, ustvarjanja novih delovnih mest, prenosa znanj in tehnologij ter generiranja gospodarske rasti. Občina bo z nakupom zemljišč na tem območju, ki so v lasti družbe Projekt d. d., in z izvedbo potrebne infrastrukture pripomogla k razvoju gospodarskih panog oziroma gospodarskih subjektov v mestni občini in širše.  Mestna občina si bo prizadevala pridobiti sredstva za vzpostavitev omenjene gospodarske cone iz naslova Dogovora za razvoj regij. Na tem območju je z občinskimi prostorskimi akti že predvidena izgradnja večnamenskih objektov za poslovne, proizvodne, obrtne, trgovske in servisne dejavnosti. Odkup zemljišč v višini nekaj manj kot 2 milijona evrov bo financiran iz lastnih sredstev mestne občine, samo vzpostavitev cone v višini 3 milijone evrov pa iz evropskih sredstev v okviru Dogovora za razvoj regij. Projekt je v celoti ocenjen na pet milijonov evrov. 

Kot je še povedal župan, Mestna občina Nova Gorica največje povečanje proračunskih odhodkov letos namenja prav področju gospodarstva, in sicer iz sedanjih 943.000 evrov na 3,1 milijona evrov. Župan je poudaril tudi pomembno vlogo Primorskega tehnološkega parka. Vsem, ki se podajajo na pot podjetništva, tehnološki park nudi pomembno podporo in usmeritve.

Fotografije: Mateja Pelikan

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti