Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova Gorica je najbolj varno mesto 

DATUM OBJAVE 14. marec 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Neodvisna komisija Inštituta za korporativne varnostne študije je v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti med mesti v Sloveniji izbrala Novo Gorico za dobitnico nagrade Slovenian Grad Security Award 2018: Najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin. Nagrada je bila Novi Gorici podeljena na današnji svečani otvoritvi v okviru mednarodne konference z naslovom Dnevi korporativne varnosti 2018 v Kristalni palači centra BTC v Ljubljani. Pri odločitvi za podelitev nagrade je komisija upoštevala statistične podatke v mestni občini o številu kaznivih dejanj, gospodarske kriminalitete, prometne varnosti, aktivnosti na področju preventive in inovativnih pristopov pri skrbi za varnost občanov. 

Na konferenci so strokovnjaki iz javnega in zasebnega sektorja spregovorili o upravljanju varnostnih tveganj v zahtevnih pogojih globalizacije. Kot so povedali, nas trenutno po svetu največji izzivi čakajo na področju informacijske varnosti, migracij in terorizma. Sicer pa področje varnosti sega na najrazličnejša področja življenja, dobro pa jo lahko upravljamo le s povezovanjem in sodelovanjem različnih institucij in strokovnjakov. K vzpostavljanju varnosti bistveno pripomorejo tudi lokalne skupnosti, ki so lahko zelo dejavne na področju preventive, osveščanja, informiranja in izobraževanja. Kot je na okrogli mizi po svečani podelitvi nagrad izpostavil župan Matej Arčon, varno okolje bistveno pripomore h kvaliteti življenja v občini, pri čemer je zelo pomembno sodelovanje različnih deležnikov. Na konferenci je bila izpostavljena ugotovitev komisije, da so občine, ki dobro sodelujejo s policijo, društvi in ostalimi organizacijami s področja zagotavljanja varnosti, bolj uspešne pri obladovanju varnostnih tveganj. Župan Matej Arčon je ob tem dodal, da pomeni nagrada dodatno zavezo k nadaljevanju aktivnosti na tem področju, saj je varno okolje bistvenega pomena za vse, ki v njem živimo.

 

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti