Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica na pozivu LAS-a uspešna s šestimi projekti

DATUM OBJAVE 29. marec 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je s šestimi projektnimi predlogi v vlogi nosilca projekta oziroma projektnega partnerja uspešno kandidirala na prvem Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS V OBJEMU SONCA iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v letu 2017. Odobrenih je bilo vseh šest prijavljenih projektov: DediCenter Rihemberk, Dostopno podeželje, Hiša dobre volje, Ino-net-go-on, Kul-stik in Enotur.

Omenjeni projekti zasledujejo ključne cilje strategije lokalnega razvoja: dvig zaposljivosti na podeželju in v urbanih središčih, povezovanje deležnikov na podeželju in v urbanih središčih v inovativna razvojna partnerstva, ohranjanje naravnih danosti in vrednot, biotske raznovrstnosti ter kulturne dediščine za trajnostni (turistični) razvoj, spodbujanje varstva okolja in trajnostne rabe naravnih virov, izboljšanje socialnih storitev in socialne vključenosti ter spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja in zagotavljanje kakovostnega preživljanja prostega časa.

Projekt DediCenter Rihemberk, v katerem ima mestna občina vlogo vodilnega partnerja, je namenjen nadgradnji in vzpostavitvi trajnostno naravnane turistične ponudbe gradu Rihemberk, na podlagi katere bi grad postal središče trajnostnega turizma Goriške. Cilj projekta Dostopno podeželje je izboljšati socialne storitve in socialno vključenost za boljšo kakovost življenja ranljivih skupin. Z izvedbo operacije za razvoj mrež Hiš dobre volje bo vzpostavljen učinkovit model mreže centrov za starejše, projekt Ino-net-go-on pa je namenjen vzpostavitvi dolgoročnega razvojnega partnerstva v procesu vzpostavitve poligona za kolesa in motorna vozila. Projekt Kul-stik, ki se sicer navezuje na širše območje LAS, je namenjen vzpostavitvi kulturnega stičišča širšega območja LAS-a v navezavi in s promoviranjem lokalne kulturne dediščine; v primeru Mestne občine Nova Gorica gradu Rihemberk. Projekt Enotur pa je bil zasnovan z namenom vzpostavitve inovativnega partnerstva na področju vinogradništva in vinarstva ter promocije regije kot specifične čezmejne turistične destinacije.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti