Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ob praznovanju svetovnega dneva zdravja odprtje razstave arhitekturnih rešitev za objekt 3. faze Zdravstvenega doma v Novi Gorici 


DATUM OBJAVE 06. april 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Bevkovem trgu v Novi Gorici smo v petek, 6. aprila 2018, v organizaciji Mestne občine Nova Gorica, Nacionalnega inštituta za javno zdravje Območna enota Nova Gorica, Zdravstvenega doma Osnovno varstvo Nova Gorica in Društva Ko-Rak.si s številnimi aktivnostmi pod skupnim imenom Aktiviraj se za dobro počutje obeležili svetovni dan zdravja. Gre za osrednji dogodek v sklopu Tedna zdravja, katerega namen je spodbuditi prebivalce in obiskovalce k zdravemu načinu življenja. Med 9. in 14. uro so tako v mestnem središču potekale razne delavnice, svetovanja s področja preventive, zdravstvena testiranja in meritve, obiskovalci pa so imeli priložnost preizkusiti tudi različne vadbene tehnike, namenjene različnim ciljnim skupinam. Dogodek je pritegnil številne obiskovalce in mimoidoče, ki so se na stojnicah seznanili z zdravim življenjskim slogom, preventivnimi ukrepi in postopki oživljanja. 

Ob 11. uri smo na Bevkovem trgu odprli tudi Razstavo arhitekturnih rešitev za objekt 3. faze Zdravstvenega doma v Novi Gorici. Na razstavi je predstavljenih sedem projektov, ki so sodelovali na javnem natečaju za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za objekt tretje faze Zdravstvenega doma Nova Gorica, s katerim bodo zagotovljeni novi prostori za izvajanje dejavnosti ter omogočena tako fizična kot programska povezava z obstoječim objektom zdravstvenega doma. Pozdravne besede na odprtju sta prispevala Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica in Petra Kokoravecdirektorica Zdravstvenega doma Osnovno varstvo Nova Gorica. Župan Matej Arčon je projekt označil za pomembno investicijo in pridobitev za mesto ter širšo okolico in pohvalil izbrano arhitekturno rešitev, ki se med drugim odlično umešča tudi v koncept prenove Cankarjevega naselja, ki ga načrtuje mestna občina. Strokovni vidik in potek natečaja je predstavila vodja Oddelka za okolje, prostor in javno infrastrukturo mestne občine Aleksandra Torbica, koncept izbrane arhitekturne rešitve pa je orisal predstavnik zmagovalne ekipe Aleš Vodopivec iz Arhitekturnega biroja Stvar, ki je poudaril, da so pri zasnovi upoštevali osnove vrtnega mesta ter novi kompleks zdravstvenega doma postavili v zelenje, mirujoči promet pa preusmerili v podzemno garažo. Razstava bo na ogled do 6. maja. 

 

Fotografije: Mateja Pelikan