Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nove zasaditve dreves na javnih površinah v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 18. april 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V teh dneh poteka v Novi Gorici drugi sklop zasaditev dreves v okviru načrta zasaditev ob 70-letnici Nove Gorice, po katerem naj bi s posaditvijo enega drevesa za vsako leto naše mesto še bolj približali zamisli mesta v parku arhitekta Edvarda Ravnikarja. 

V prvem sklopu je bilo na novo posajenih 35 dreves, tokrat pa jih bomo posadili 41, in sicer: petindvajset dreves ostrolistnega javorja sorte Cleveland (Acer platanoides Cleveland) ob izteku Gradnikove ulice, tri lipe (Tilia platyphyllos) in enega lipovca (Tilia cordata) pri Kajak centru v Solkanu ter dve piniji (Pinus pinea) v Borovem gozdičku. Nadomestili bomo tudi nekaj drevnine, in sicer osem robinij sorte Casque Rouge (Robinia preudoacacia CasqueRouge) na Prvomajski ulici, en hrast - črničevje (Quercus ilex) na Ledinah in en glog sorte Carrerei (Crataegus lavallei Carrierei) na Pristavi. 

Ob izteku Gradnikove ulice ob Kare VIII smo vgradili tudi robnike med zelenico in parkiriščem, ki bodo preprečevali, da bi vozniki avtomobile parkirali v območje zelenice. Tako bodo ta del ulice odslej krasila drevesa, obenem pa bo urejen tudi rob parkirišča.

V minulem letu smo tudi v želji po novih zelenih zasaditvah v mestu uredili kar nekaj lokacij v mestu, in sicer smo uredili nov, manjši park ob ulici XXX. divizije, zasadili smo krožišče na Kidričevi ulici in posadili 200 vrtnic pred mestno hišo. Obenem je bil izdelan kataster drevnine za Cankarjevo naselje, kjer se načrtuje celovita prenova, arboristično smo pregledali kar nekaj ulic v mestu in nadomestili nekaj dotrajanih dreves. Po vremenskih ujmah smo redno pregledovali drevnine v mestu. 

Nove zasaditve v Novi Gorici bodo zagotovo izboljšale kvaliteto življenja v mestu. Prispevale bodo k bolj čistemu zraku in poskrbele za prijetno senco v poletnih mesecih.

 

Fotografije: David Verlič, Mateja Pelikan, arhiv MONG

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti