Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Grad Rihemberk s srednjeveško šiviljo: voden ogled za otroke in mladostnike

DATUM OBJAVE 25. april 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V letu ustvarjalnosti mladih pripravljamo na Mestni občini Nova Gorica v sodelovanju z vodnico Evelin Bizjak vodene oglede lokalnih znamenitosti, namenjene posebej otrokom in mladostnikom. V nedeljo, 6. maja 2018, ob 10. uri bo tako voden ogled Gradu Rihemberk s srednjeveško šiviljo.

V bogati dolini na zelenem hribu stoji grad, ki je kot utrdba že od prazgodovine varoval dostop na Kraško planoto in do morja ter nadziral promet po delu Vipavske doline. Tu so v davnih časih živeli grofje in grofične. Kdo so bili, od kje so prišli in kako so živeli? Spoznali bomo grad in videli, kdo sedaj prebiva v njegovih sobanah. Kako in s čim pa so se včasih igrali? Na ustvarjalni delavnici se bomo igrali in si izdelali srednjeveško igračo. 

Dobimo se nad vasjo Branik, pred vhodom na grad Rihemberk, od koder se bomo skupaj s turistično vodnico in srednjeveško šiviljo Evelin Bizjak odpravili na voden ogled.

Obvezne prijave sprejemamo na telefonsko številko 040 577 255 (Evelin Bizjak) ali po e-pošti goriskastorija@gmail.com do zasedbe prostih mest. 

Brezplačen voden ogled 6. maj 2018 - vabilo.pdf

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti