Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Senatorka Tatjana Rojc verjame v razvojno priložnost kandidature Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025

DATUM OBJAVE 11. maj 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

»Verjamem v razvojno priložnost kandidature Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025,« je že ob začetku današnjega sprejema v novogoriški mestni hiši povedala gospa Tatjana RojcŽupan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon  je senatorko v Novo Gorico povabil z željo, da ji ob izvolitvi osebno čestita ter jo seznani z aktualnimi temami čezmejnega sodelovanja na Goriškem. Kot se je izrazil, je senatorka izjemnega pomena za slovensko manjšino v Italiji, obenem pa predstavlja tudi pomembno vez v čezmejnem prostoru ter dragocen glas v Rimu. Rojčeva je poudarila, da se bo osebno zavzemala za dobre projekte in podpirala čezmejno sodelovanje. Veliko zanimanje je pokazala tudi za projekt posebne ekonomske cone na Goriškem, s katerim jo je seznanil župan. 

Župan je senatorki povedal, da na področju čezmejnega sodelovanja Nova Gorica in Gorica predstavljata zgled in razvojni potencial, ki ga prepoznava tudi Bruselj. Poudaril je, da mesti sodelovanje gradita tako na raznolikosti kot na skupnih točkah. Uresničevanje projektov, ki zadevajo skupen goriški prostor, pa je, odkar smo ustanovili Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS), veliko lažje. Vse prihodnje projekte, ki jih načrtujemo, vključno s projektom posebne ekonomske cone, želimo razvijati prav v okviru EZTS-ja, saj je to mehanizem, ki deluje na območju dveh držav, je še poudaril župan. Pogosto zaradi tega orjemo ledino, a imamo obenem tudi velike prednosti, saj ustvarjamo poti in dobro prakso za uresničevanje skupnih projektov. 

Kot je posebej izpostavil župan, pa je trenutno največji razvojni projekt kandidatura Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025, ki nastaja tudi v sodelovanju s sosednjo Gorico ter v navezi z nemškima mestoma Zittau in Görlitz. Podrobneje je senatorki projekt in njegove izzive ter priložnosti predstavila novogoriška podžupanja in koordinatorka kandidature Nove Gorice za EPK 2025 na mestni občini Ana Zavrtanik Ugrin. Rojčeva je projektu izrazila popolno podporo, za kar smo ji na mestni občini zelo hvaležni. Tudi sama prihaja iz kulturnih sfer in goji tankočuten posluh do kulture. Poudarila je, da v obeh mestih živimo zgodovinski trenutek, ko se odpirajo izjemne razvojne priložnosti, ki so mogoče tudi zaradi vsega, kar smo doslej na skupnem čezmejnem področju ustvarili, je še poudarila senatorka. 

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti