Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Povabilo k oddaji predlogov za oblikovanje Strategije za mlade Mestne občine Nova Gorica

DATUM OBJAVE 31. maj 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica se je v letu 2016 zavzela oblikovati in sprejeti program razvoja na področjih, ki se tičejo življenja mladih. Za oblikovanje in koordinacijo projekta je zadolžila Mladinski center Nova Gorica, ki si je prizadeval, da mladim ponudi možnost, prostor in podporo, da po sistemu od spodaj navzgor in na temelju pristopov neformalnega učenja sooblikujejo takšno strategijo za mlade, ki je odraz dejanskih želja, potreb in vizij mladih v naši skupnosti. 

Strategija za mlade v Mestni občini Nova Gorica je pripravljena kot samostojna strategija, ki upošteva vse vidike mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni. V postopku priprave in oblikovanja vsebine so se aktivno vključevale neformalne in formalne skupine mladih in mladi posamezniki, mladinske organizacije, organizacije za mlade ter druge institucije, zavodi, akterji in odločevalci na področju mladine. 

Osnutek dokumenta Strategija za mlade v Mestni občini Nova Gorica 2018−2023 postavlja ključne smernice delovanja na področju mladine na lokalni ravni za obdobje prihodnjih šest let. Strategija bo prispevala k celoviti ureditvi položaja mladih v občini, nadgradnji podpornega okolja mladinskega organiziranja in mladinskega dela v občini, zagotavljanju pogojev za kontinuirano sodelovanje mladih pri odločanju o pomembnih stvareh zanje v lokalni skupnosti ter razvoju lokalne mladinske politike za zagotavljanje pogojev za uspešno doseganje avtonomije mladih v lokalni skupnosti. 

Takšen dokument  ne sme ostati tog in omejen, pač pa mora ostati živ, torej kot nekakšno »orodje za nadgradnjo«, ki se mora sproti dopolnjevati oz. usklajevati. 

Strategija je nastajala v sodelovanju mnogih akterjev, ki so tako ali drugače povezani z mladimi oziroma mladinsko dejavnostjo. Ker strategijo potrjuje Mestni svet Mestne občine Nova Gorica, jo pred obravnavo na seji mestnega sveta javno objavljamo z namenom, da bi dosegla čim širši krog zainteresirane javnosti. 

Strategija bo na spletnem mestu Mestne občine Nova Gorica objavljena do 1. junija 2018. V tem času bomo zbirali vaše predloge, mnenja in sugestije, da bi osnutek strategije lahko še dopolnili in jo pripravili tako, da bo kar najbolje odražala želje in potrebe mladih v Mestni občini Nova Gorica. 

Vaše predloge, prosimo, posredujte po elektronski pošti na naslov mestna.obcina@nova-gorica.si do petka, 1. junija 2018. 

Za morebitna vprašanja in informacije lahko pokličete na tel. 05 33 50 353.

 

Osnutek dokumenta Strategija za mlade v MONG 2018-2....pdf

Analiza obstoječih ukrepov in aktivnosti MONG na področju mladine in mladinskih politik.pdf

Analiza rezultatov ankete med mladimi o mladinskih dejavnostih in programih v MONG.pdf

Katalog zelja mladih v MONG.pdf

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti