Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predstavniki skupine za kandidaturo Nove Gorice za EPK 2025 in Mestne občine Nova Gorica na delovnem obisku v nemškem mestu Zittau

DATUM OBJAVE 23. maj 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Gorlitzu je delegacijo pričakal direktor Kulturno zgodovinskega muzeja s publikacijo ob razstavi "2 luoghi divisi", ki skozi fotografski objektiv prikazuje dve somestji: Gorico in Novo Gorico ter Gorlitz in Zgorzelec. Somestji si delita podobno usodo, po drugi svetovni vojni ju je namreč zaznamovala meja, ki pa danes predstavlja pojem sodelovanja in povezovanja.     

Prvi dan obiska je bil namenjen izmenjavi informacij glede priprave kandidature v Novi Gorici in Zittauu ter prihodnjim korakom, ki se bodo odvijali tudi v tesni navezi med mestoma. Med obiskom Gorlitza so nemški gostitelji predstavili utrip, zgodovino in dediščino Gorlitza in Zgorzeleca. Danes se bodo nadaljevali pogovori v Zittauu na področju univerzitetnega sodelovanja, zvečer pa bodo v Zittauu slavnostno odprli gledališki festival, na katerem bo sodelovalo tudi Slovensko narodno gledališče Nova Gorica s predstavo Don Juan. Jutri se bo delegacija sestala z županom Zittaua Thomasom Zenklom in se udeležila delovnega sestanka v mestni hiši na temo EPK - Partnerstvo Nove Gorice in Zittaua - vizije prihodnosti.

 

 

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti