Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Novi Gorici kmalu začetek Poletne scene 2018 na Ploščadi Silvana Furlana

DATUM OBJAVE 10. junij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Manouche, Challe Salle&Nipke, Marko Hatlak Band, Vladimir Čadež, Valterap, Happy Ol'McWeasel, Miladojka Youneed, Zlatko Kaučič, Tatjana Mihelj, to je le nekaj imen nastopajočih na letošnji Poletni sceni v Novi Gorici, ki bo med 22. junijem in 2. septembrom potekala na Ploščadi Silvana Furlana za novogoriško mestno hišo. Tudi letos središču Nove Gorice s programom Poletne scene dajemo poletni in urbani utrip, ki bo v Letu ustvarjalnosti mladih še posebej mladostno obarvan. Organizator, Mestna občina Nova Gorica, je namreč združila moči s Klubom goriškim študentov, ki je bil na javnem povabilu izbran za izvajalca gostinske ponudbe. Obenem pa je programu dodal še nekaj študentsko obarvanih poudarkov. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik kluba Johannes Vuga Gregorič se bodo potrudili, da bodo obiskovalcem novogoriške Poletne scene ponudili dobro vzdušje, dobro glasbo in obilo poletne zabave.

Začenjamo v petek, 22. junija, ob 22. uri z electro jazz koncertom skupine Manouche. Že v soboto, 23. junija, pa bodo ob 21. uri na sporedu stari rock hiti Bebin Sladoleda in pop rock koncert skupine Zmelkoow. Obiskovalci se bodo poletnega dogajaja razveselili prav vsak večer vse do 2. septembra, ko prav tako zaključujemo v slogu mladih - z Mestom mladih in koncertom skupin S.A.R.S ter Drugo dugme. Podžupanja Mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin je na današnji predstavitvi letošnjega poletnega dogajanja povedala, da se na mestni občini veselimo sodelovanja s študenti, ki bo programu prineslo mladostno dimenzijo. Sicer pa je, kot je poudarila, program namenjen prav vsem generacijam.

Poletna scena bo letos prvič zaživela na novopoimenovani ploščadi - Ploščadi Silvana Furlana za novogoriško mestno hišo. Novo poimenovanje bomo slovesno naznanili v okviru Letnega kina Silvana Furlana, ki bo že tradicionalno sooblikoval dogajanje na Poletni sceni. Tudi letos prinaša bogato bero najnovejših slovenskih in tujih filmov s številnimi gosti, ki jih bo v Novo Gorico povabila vodja letnega kina Mateja Zorn. Novost letošnjega programa bodo slovenski kratki filmi, ki bodo vsak večer letnega kina na sporedu pred osrednjim filmom. Četrtek, 26. avgusta, bo posvečen Silvanu Furlanu, ustanovitelju Slovenske kinoteke, zato nosi ime Silvanov večer. V sodelovanju s kinoteko si bomo ta večer lahko ogledali film Atalanta režiserja Jeana Viga iz leta 1934. V sodelovanju z Neisse Film Festival in povezovanjem z nemškim mestom Zittau v okviru priprave kandidature Nove Gorice za EPK 2025 pa na spored letošnjega letnega kina prihaja film Muhi: Generally Temporary s tematiko nesmislov, povezanih z mejo. Kot zanimivost naj napovemo še, da bo zadnji večer letnega kina posvečen večeru domačega filma. V letu, ki ga Mestna občina Nova Gorica posveča ustvarjalnosti mladih, si bomo ogledali filme mladih goriških filmskih ustvarjalcev.

Posebej naj opozorimo tudi na hommage goriškemu ustvarjalcu, glasbeniku Zlatku Kaučiču. Ob 40-letnici njegovega glasbenega ustvarjanja, bo v petek, 31. avgusta, ob 21. uri Zlatko Kaučič nastopil skupaj z Orkestrom brez meja. Na odru se mu bosta pridružila dirigent Giovanni Maier in flavtist Massimo de Mattia. V letošnjem programu lahko najdete tudi lutke. Poletna scena je vključena v čezmejni lutkovni festival "Puppet festival", in tako si bomo konec avgusta in v začetku septembra lahko ogledali dve lutkovni predstavi, Rdečo kapico Zapik gledališča in Marionete iz Budimpešte.  

Prizorišče letošnjega poletnega dogajanja bo oblikovala goriška kiparka Nika Šimac, ki je združila moči z Umetniško gimnazijo Nova Gorica (likovna smer) in učenci OŠ Miren - Podružnične OŠ Bilje. Nika Šimac napoveduje: "Poletno sceno sem zasnovala na idejni skici Julije Leon. Na že prepoznaven element poletne scene, krog, so otroci na kreativen način s pomočjo barv predstavili lastno doživljanje poletja, ki ga začutimo kot igrivo, pisano in polno pričakovanj. Tako se bomo lahko letos v vročih dneh sprehajali med morskimi motivi, sladoledi in domišljijskimi svetovi.

Skratka, poletne večere bomo v Novi Gorici med 22. junijem in 2. septembrom preživljali v družbi dobre glasbe, gledališča, plesa in zanimivih potopisnih predavanj. Kot je za dogodke mestne občine že značilno, pa bomo tudi tokrat pomembno besedo dali domačim, goriškim ustvarjalcem. Vstop na vse dogodke, ki jih v celoti krije Mestna občina Nova Gorica, bo prost. Vabljeni!

POLETNA SCENA 2018 zgibanka.pdf

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti