Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zaživela je Poletna scena 2018

DATUM OBJAVE 25. junij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Poletna scena 2018 na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici je minuli konec tedna uradno odprla svoja vrata. S koncertoma zasedb Manouche in Zmelkoow smo ogreli ozračje, prijetno smo se nasmejali v družbi Borisa Kobala ter zaplesali z Miho Peratom.

Na Ploščadi Silvana Furlana za novogoriško mestno hišo se nam bodo v nadaljevanju pridružili še Challe Salle&Nipke, Marko Hatlak Band, Vladimir Čadež, Valterap, Happy Ol’McWeasel, Miladojka Youneed, Zlatko Kaučič, Tatjana Mihelj ter številni drugi, s katerimi se bomo družili vse do 2. septembra, ko zaključujemo z Mestom mladih in koncertom skupin S.A.R.S ter Drugo dugme.

Tudi letos smo središču Nove Gorice s programom Poletne scene želeli dati poletni in urbani utrip, ki bo v Letu ustvarjalnosti mladih še posebej mladostno obarvan. Organizator, Mestna občina Nova Gorica, je namreč združila moči s Klubom goriškim študentov, ki bo dogajanju na Poletni sceni nedvomno prinesel še dodatno mladostno dimenzijo. Prizorišče letošnjega poletnega dogajanja pa je oblikovala goriška kiparka Nika Šimac, ki je združila moči z Umetniško gimnazijo Nova Gorica (likovna smer) in učenci OŠ Miren – Podružnične OŠ Bilje.

Poletna scena je letos prvič zaživela na novopoimenovani ploščadi – Ploščadi Silvana Furlana za novogoriško mestno hišo. Novo poimenovanje bomo slovesno naznanili v okviru Letnega kina Silvana Furlana, ki bo že tradicionalno sooblikoval dogajanje na Poletni sceni. Tudi letos prinaša bogato bero najnovejših slovenskih in tujih filmov s številnimi gosti, ki jih bo v Novo Gorico povabila vodja letnega kina Mateja Zorn.

Posebej naj opozorimo tudi na hommage goriškemu ustvarjalcu, glasbeniku Zlatku Kaučiču. Ob 40-letnici njegovega glasbenega ustvarjanja. Nastopil bo skupaj z Orkestrom brez meja, na odru pa se mu bosta pridružila dirigent Giovanni Maier in flavtist Massimo de Mattia.

V letošnjem programu bodo svoje mesto imele tudi lutke. Poletna scena je vključena v čezmejni lutkovni festival “Puppet festival“, in tako si bomo konec avgusta in v začetku septembra lahko ogledali dve lutkovni predstavi, Rdečo kapico Zapik gledališča in Marionete iz Budimpešte.

Prisrčno vabljeni na poletne večere v družbi  dobre glasbe, gledališča, plesa in zanimivih potopisnih predavanj. Kot je za dogodke mestne občine že značilno, pa bomo tudi tokrat pomembno besedo dali domačim, goriškim ustvarjalcem. Vstop na vse dogodke, ki jih v celoti krije Mestna občina Nova Gorica, bo prost.

Dogajanje na Poletni sceni lahko spremljate na: 
www.facebook.com/PoletnaScenaNovaGorica
www.dogodki-novagorica.si.

POLETNA SCENA 2018 program.pdf

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti