Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ta teden na Poletni sceni v Novi Gorici (16. julij 2018—22. julij 2018)

DATUM OBJAVE 05. julij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

PONEDELJEK, 16. julij 2018

ob 21.00

Plesni večer

 

TOREK, 17. julij 2018

ob 21.00

Pikado turnir

 

SREDA, 18. julij 2018

ob 21.00

DAGON, crossover rock koncert

ANEURISMA CREW, rapcore koncert

LEWISLAND, blues rock koncert

DJ Makio

 

ČETRTEK, 19. julij 2018

ob 21.00

JAKOB KOBAL & DANIJEL VEZOJA, pop koncert

 

PETEK, 20. julij 2018

ob 21.00

 

CLASSICO - Večer klasične glasbe in opernih arij

 

VLADIMIR ČADEŽ/tenor, TIM RIBIČ/tenor, JANEZ TRILER/tenor,  NATALIJA ŠAVER/klavir, CARLOS VALDERRAMA/tolkala; koncert klasične glasbe

 

Za posebno vzdušje na Poletni sceni bodo poskrbeli tenoristi Vladimir Čadež, Tim Ribič in Janez Triler, ki že vrsto let koncertirajo kot solisti ali člani zborov. Njihovo peto pesem bosta oplemenitila Carlos Valderrama na tolkalih in Natalija Šaver s klavirjem.

 

SOBOTA, 21. julij 2018

ob 21.00

 

LETNI KINO

LETNI KINO tudi letos prinaša bogato bero najnovejših slovenskih in tujih filmov s številnimi gosti. Novost letošnjega programa bodo slovenski kratki filmi, ki bodo vsak večer letnega kina na sporedu pred osrednjim filmom.

 

DRUGA STRAN UPANJA, Aki Kaurismaki, 2017, 88'

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

 

RIBOLOV, Jan Cvitković, 2016, 7'

Starec in starka že vrsto let hodita na rob svojega sveta, k potoku, ki je pravzaprav slika njunega življenja. Metafora življenja je reka, kjer so njune vabe. Ribe so očitno odplavale, a nekaj življenja je še tu. One take, one shot, one love.

 

NEDELJA, 22. julij 2018

ob 21.00

 

LETNI KINO

 

RDEČI PES MODRI, Kriv Stenders, 2016, 88'

Oče sinu, ki si želi psa, pripoveduje zgodbo o dečku Micku, ki se preseli k dedku v velik, prazen kraj, posut z rdečo zemljo. Tam Mick nekega dne najde pasjega mladička, popackanega s sinjim blatom. Nemudoma ga imenuje Modri. Avstralski staroselec mu pojasni, da Modri ni običajen pes, saj nosi v sebi prebrisanega duha Marlungha. Nepozabno prijateljstvo med Mickom in Modrim je polno skrivnostnih in razburljivih preizkušenj, ki dečka vodijo v mladostniška leta. Ta prinesejo tudi prve občutke zaljubljenosti. Rdeči pes Modri, posnet v čudoviti avstralski pokrajini, je čisto pravi družinski film o slovesu od otroštva.

 

MARTIN KRPAN, Nejc Saje, 2017, 24'

V časih Avstro-Ogrske živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan Martin Krpan. Na kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, pokliče cesar Krpana na pomoč. Ta s svojo zvitostjo in spretnostjo premaga Brdavsa in odreši Dunaj ter v zameno dobi dovoljenje, da lahko prevaža sol na svoji kobilici. Zgodba o svobodi izbire in edinem slovenskem superjunaku – Martinu Krpanu. 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti