Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Novi Gorici bomo imeli pametno mestno kartico

DATUM OBJAVE 06. julij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V novomeški mestni hiši je danes potekal podpis pogodbe za izvedbo sistema mestne kartice, ki bo občanom treh partnerskih mestnih občin – Nove Gorice, Novega mesta, in Kranja - lajšal vsakdanje opravke. Pogodbo sta podpisala novogoriški župan Matej Arčon in novomeški župan Gregor Macedoni. V imenu konzorcija izvajalcev je pogodbo podpisal mag. Igor Bohorč, direktor organizacijske enote Poslovni trg pri podjetju Telekom. Poleg Telekoma bodo v projektu sodelovali tudi podjetja Petrol, Imovation in mBills. Implementacija sistema je predvidena še v letošnjem letu.

Sistem bo občanom in obiskovalcem omogočal uporabo in plačevanje različnih storitev, ki jih ponujajo občine in javni zavodi: parkiranje, javni potniški promet, vstopnina na dogodke, vstop v športne objekte, knjižnične storitve, izposojo koles ipd. Poleg fizične različice mestne kartice bo sistem na voljo tudi v obliki aplikacije za pametne telefone.

Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica: »Mestna kartica, ki jo s skupnim projektom uvajamo tri mestne občine, predstavlja vzorčni primer povezovanja in sodelovanja mestnih občin, ki ga osebno zelo pozdravljam, predvsem pa pomeni nadgradnjo obstoječih javnih storitev s pametnimi rešitvami, ki bodo uporabnikom omogočale lažje, bolj fleksibilno in bolj udobno koriščenje programov in storitev javnih ponudnikov. Na Mestni občini Nova Gorica v mestni kartici obenem vidimo čezmejni potencial, zato v prihodnosti načrtujemo vzpostavitev enotnega čezmejnega sistema pametne mestne kartice, ki jo bodo lahko koristili prebivalci in obiskovalci obeh mest, Nove Gorice in Gorice.«

Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto: »Mestna kartica je pomemben korak na poti uresničevanja naše vizije pametne občine. Prizadevamo si, da se storitve smiselno povezujejo in nadgrajujejo v korist občanov in obiskovalcev našega mesta. Prepričan sem, da smo z izborom izvajalcev pridobili preverjeno zanesljive partnerje, s katerimi se tri mestne občine lotevamo tega ambicioznega prebojnega projekta.«

»Sistem mestne kartice Smart City je projekt, v katerem kot enakovredna partnerja nastopata Petrol MBILLS in Telekom Slovenije, in sicer z namenom, da občanom zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Z mestno kartico bo namreč možno plačevanje tako z mobilno denarnico Telekoma Slovenije kot z mobilno denarnico Petrol mBills. Smart City je modularen sistem, ki mestnim občinam omogoča postopno vzpostavitev in kasneje nadgradnjo lastne rešitve enotnega pametnega mestnega sistema, s hitrim in enostavnim brezgotovinskim plačevanjem storitev in produktov pa občanom prinaša udobno bivanje in številne prednosti, ki jih prinaša sodobna tehnologija,« pravi mag. Igor Bohorč, direktor strateške poslovne enote Poslovni trg v Telekomu Slovenije.

 

 

 

 

 

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti